a hosszú, egészséges haj titka.

január 12, 2015

http://beautyarmybyingrid.blogspot.hu/2014/09/teszt-balea-koffein-sampon.html
(A képet nagyon régen készítettem, de a bejegyzés témájához szerintem passzol.)

Az utóbbi pár évben tudatosan növesztem a hajam. A célom, hogy egészen a köldökömig érjen és a megvalósításától már csak pár centiméter választ el. :) Ezért is szeretném veletek megosztani hogyan érhettek el gyors növekedést, miközben a teljes hajhossz egészséges marad. (Undorodom attól mikor egy lány elvan szállva magától, hogy milyen hosszú a haja miközben az vállig fel van törve.)

Belső ápolás
Bőrünk, körünk és hajunk állapota nagyban függ az étkezési szokásainktól. Hiszen szükségünk van vitaminokra, nyomelemekre. Ma már a különféle vitamin kopmlexek megkönnyíthetik a dolgunkat. Krémmánián a legnépszerűbb a DM saját márkás Das gesunde plus hajvitamin, ami tartalmaz B6- B1- B2- és B12-vitamin, folsavat... Én is kipróbáltam, bár jelentős változást nem tapasztaltam. Ettől függetlenül szerintem megér egy próbát, hiszen kb 1000 Ft-ért 2 havi adagot kapunk, míg társaik (Revalid, Biovanne) akár hatszoros árat is elérhetik, miközben fele annyi kapszulát kapunk. A kovaföld kapszulát is nagyon dicsérik, bár én ezt nem próbáltam még. Használat előtt mindenképp olvass utána megbízható oldalakon. Youtubeon találtok egy biotin shake receptet Luxy Hair azaz Mimi Ikonn jóvoltából, ami csupa olyan zöldségből és gyümölcsből készít el ami mind-mind jót tesz a hajunknak. :)

Óvd a káros hatásoktól
Régebben megszállottan vasaltam a hajam és mire megnőtt kb 10-15 cm is le kellett vágni, mert olyan csúnyán feltöredezett a vége. Vasalás helyett én sokkal inkább ajánlom a keratin terápiát, vagyis a tartós hajkiegyenesítést. Borsos az ára, de hosszú távon kifizetődő. Akinek a pénztárcája ezt nem engedi meg annak érdemes megtanulnia hogyan lehet egyenesre szárítani a hajat. Eleinte én is sokat küzdöttem mire rájöttem mi hogyan áll kézre. Göndör haj esetén pedig érdemes "no heat" vagyis hőhatás nélküli hajgöndörítési módszert kipróbálni, vagy diffúzort használni. Hajszárításkor is az alacsonyabb hőfokot válasszátok. Ha pedig a hajsütőkkel való formázásról nem tudtok lemondani érdemes egy jó hővédő srayt beszerezni.
Tudtad, hogy a hajad vizesen a legsérülékenyebb? Éppen ezért sose dörzsöld a törölközővel és a fésülködést is hagyd későbbre, mikor már félszáraz a hajad. A könnyű fésülhetőség érdekében használja balzsamot, hajpakolást vagy valamilyen ápoló olajat, ami biztosan megkönnyíti a fésű siklását.

Ami hajhullásra jó, az növekedésre is
Ami serkenti az új szálak előbújását az a meglévők növekedését is. Gondolok itt a különféle koffein samponokra. Ma már ezek is egyre népszerűbbek és sok márka kínálatában megtaláljuk. Én a Balea samponját próbáltam, amiről írtam egy tesztet is. A bejegyzés végén ugyan azt írtam, hogy nem láttam változást. Utána egyre többen mondták, hogy milyen sokat nőtt a hajam. Szóval egy próbát megér, hiszen nagyon olcsó.

Az olaj ereje
Takács Nóra ricinusolajos hajpakolása óta a hajnövesztésre vágyó hölgyek elárasztották a patikákat. Én is próbáltam és valóban hatásos, ugyanakkor nem kevés macerával jár. Aki nem ismerné ezt a módszert a bejegyzés alatti videóban megnézheti, hogyan kell használni a ricinusolajat.
Azonban nem csak a ricinusolajnak van hajnövesztő hatása. A rozmaringolaj is kitűnő és abszolút nem jár ennyi fáradozással, no meg idővel. Ugyanis hajmosás során a tenyerembe öntött samponhoz adok 6 cseppet (érdemes először 3 cseppel kezdeni és ha nem tapasztaltok irritációt, esetleg száraz fejbőrt nyugodtan emelhetitek a mennyiséget pár cseppel). Összedörzsölöm a sampont és az olajat és így mosok vele hajat. A sampon is sokkal krémesebb habot képez. A ricinusolajjal ellentétben viszont nagyon jó, mentához hasonló illata van. Szárítás során ez elillan, így élvezhetjük kedvenc samponunk illatát. :)
A harmadik olaj, amit még kiemelnék, az az argánolaj. Már írtam róla részletesen is az olaj mustra sorozatomon belül. A száraz, töredezett hajvégekkel csodát művel, részletekért kattints ide. :)

Ha a fent leírtakat követitek és próbáltok a lehető legjobban vigyázni a hajatokra garantálom, hogy egészségesebb és hosszabb hajkoronátok lesz.
Remélem tudtam segíteni és új dolgokkal szolgálni.  :)

Ti mit tesztek hajatok szépsége érdekében? Mi az amitől gyorsabban nő?

7 megjegyzés

  1. Jaj úgy szeretném, ha olyan hajam lenne, amit meg lehet szépre növeszteni... Meg el bírnám viselni, hogy hosszú... :/ Irigylem az olyan lányokat, akik meg tudják növeszteni. :)
    Sajnos én egy hossz után mindig begurulok és elmegyek a fodrászhoz, hogy akkor most azonnal vágja le. :D Kb egy éve váltottam a vállig érő tépettről keopátrásra, és nagyon szeretem. :) Azt hittem pár hónap után meg fogom unni, és visszaváltok, de nem így lett. :)
    A tippeket viszont megfogadom, ez a rozmaring olaj dolog tetszik. A ricinus olajjal egy időben szórakoztam, de nagyon macerás. :/ A balea koffenis samponját próbáltam, nem tudom van-e belőle több is, de nekem kicsit száraz lett tőle a hajam, ezért nem vettem újra. De lehet más márkával megpróbálkozok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tény, hogy nem egyszerű az élet hosszú hajjal, de a látvány kárpótol. :) Sokszor már hanyatt fekve nem tudok felkelni, mert annyira húzom a hajam, na meg a párom is előszeretettel ráfekszik. :D Nekem régen nagyon fájt a fejbőröm, ha hosszabb volt a hajam, én olyankor mentem a fodrászhoz, hogy nyisszantsunk. A keratin terápia óta viszont nem is érzem hogy húz ez a nagy tömeg. Probléma megoldva.
      Egyébként szerintem sokaknak az ilyen kis bubi haj jobban áll, mint a hosszú. Na meg idén szerintem ez lesz a trend. :)
      Koffeines samponnal én is kísérletezni fogok még, van bőven a piacon. A rozmaringolaj pedig tényleg sokkal praktikusabb és baromi jól tisztít is, bár vigyázni kell vele, hogy ne szárítsuk túl a fejbőrt. :)

      Törlés
    2. Lehet buta a kérdés lesz, de a rozmaring olaj és a rozmaring illóolaj ugyanaz? :)

      Törlés
  2. Az első képen Fanni szerepel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én vagyok a képen. de ki az a Fanni? :D

      Törlés
    2. Jaj, ne haragudj:). Pont olyan szep szemed van,mint neki :).

      http://fannigardrobja.blogspot.hu/

      Törlés