újoncok sorakozó #10 - Jolse rendelés.

február 21, 2016

A 'koreai láz' engem is utolért és úgy tűnik ebből a betegségből nem lehet kigyógyulni. :D Viccet félretéve, tényleg érdemes nagyobb figyelmet fordítani a távol keleti márkákra. Nagyon szép összetevőlistájú termékeket lehet kapni, sőt mi több, a kiszerelések is hatalmasak, de az áruk mégis kedvező. A mai bejegyzésben a legutóbbi Jolse rendelésemről olvashattok. Ha érdekel melyik terméket miért választottam, tarts velem. ;)

Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream
A Mizon egy nagyon kedvelt koreai márka, amely (az olvasottak alapján) kiváló termékeket gyárt, elérhető áron. A hialuronsavas hidratálójukra azért lettem figyelmes, mert az elmondások alapján könnyed gélkrém állagú. Lágy textúrája ellenére mégis nagyon jól hidratál. A zsíros bőrűek közé tartozom, de sajnos vízhiánnyal is küzdök. Ez azért nagyon rossz páros, mert a bőröm felszíne olajos ugyanakkor gazdag hidratálásra van szüksége, de a nehéz krémek még inkább fokozzák a faggyútermelést. Erre a problémámra szeretnék megoldást találni a Mizon termékében. Hamarosan tesztel is érkezem. ;)

COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
A COSRX nem ismeretlen számomra. Az első kémiai hámlasztómat is a márka kínálatából választottam. A brandnél nemcsak a csomagolásokra jellemző a letisztultság, de az összetevőkre is. Koncepciójuk, hogy minimalizálják a szükségtelen vagy káros adalékanyagok mennyiségét, viszont a minimális INCI (összetevőlista) kulcsfontosságú elemekből álljon. Nagyon jó példa erre az AHA/BHA Clarifying Treatment tonik. Először Vikinél találkoztam vele és tudtam, hogy ez kell nekem. Ugyanis alacsony a pH értéke (3,9) amely elősegíti, hogy a hámlasztók és C-vitaminos szérumok is hatékonyabban működjenek. Valamint a savas közegben a pattanásokért felelős baktériumok sem tudnak elszaporodni.
 
COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser
A COSRX népszerűségét nemcsak összetevőknek köszönheti, hanem annak is, hogy hiánypótló terméket alkotnak. Ilyen ez a szintén alacsony pH értékű géles lemosó. Többféle növényi kivonatot tartalmaz, köztük teafaolajat is, amit nagyon szeret a bőröm. Hatékony összetevő pattanások ellen, sokakkal ellentéten én az illatát is nagyon kedvelem. Erről a kozmetikumról is írok majd részletes tesztet. :)

It's Skin Power 10 Formula Q10 Effector
Reggelenként a C-vitaminos szérumomat használom, viszont estére is szerettem volna beszerezni egyet. Keresgélés közben találtam rá az It's Skin Power 10 Formula 'szérumcsaládra'. 10 különböző ampulla létezik, mind-mind más problémára kínál megoldást. Eleinte nagyon megtetszett a tág pórusú, illetve a zsíros bőrre való, de miután rákerestem az összetevőlistára már nem volt olyan szimpatikus. Sajnos több készítményükben is az INCI (összetevőlista) első pár helyén szerepel az alkohol. Így valamilyen anti-aging szérumot szemeltem ki. A Q10-re esett a választásom. Q10-koenzim megtalálható az emberi sejtben, fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. Külsőleg alkalmazva hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Hamarosan kiderül mennyire hatékonyan az én bőrömön.

A webshopról
A Jolsetól most rendeltem másodszor, de biztos, hogy nem utoljára. Nagyon széles a kínálatuk, szinte az összes népszerűbb koreai márka megtalálható. 40 $ felett ingyenes a szállítás. Minél nagyobb értékben vásárolunk, annál több ajándék terméket kapunk. Többféle mintát is küldenek a csomagban. (A képen a mintáknak csak egy része látható, mert már többet elhasználtam belőle.) Plusz a rendelésemhez kaptam COSRX matricákat is, amivel dekorálhatom a letisztult csomagolást. Szerintem nagyon klassz ötlet. :D A csomag kb 1,5 héten belül sértetlenül ideért, ami nem csoda mert elképesztő mennyire alaposan csomagolnak. Minden egyes kozmetikum külön buborékfóliával van betekerve, a dobozban szorosan egymás mellé rakva, így szinte kizárt, hogy bármelyiknek baja essen. :)

Ti milyen koreai kozmetikumokat próbáltatok már? Ismeritek a Jolse webshopot?

3 megjegyzés

  1. Szia! Nem kellett vámot fizetned a termékek után? A valós összeget írják a dobozra?
    Köszi!
    Heni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. PayPallal előre fizettem. Eddig soha nem vámoltak és a valós összeg szerepelt a dobozon is. :)

      Törlés
  2. Amilyen peches vagyok az enyémet kiszúrják. Még kigondolom. Köszi a választ. 😉

    VálaszTörlés