teszt - COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

április 13, 2016


A legutóbbi Jolse rendelésemkor érkezett hozzám a COSRX új arctisztító gélje, amely alacsony pH értéke miatt segíti, hogy a hámlasztók még jobban kifejtsék a hatásukat, valamint a pattanásokért felelős baktériumoknak is meggátolja a szaporodását. A koreai márka tehát egy olyan hiánypótló arclemosót alkotott meg amely tökéletes választás lehet problémás bőrűeknek és azoknak is akiknél nem elég hatékony a kémiai hámlasztó. Lássuk mit tud!

Amit ígér
Arctisztító gél alacsony pH értékkel (5.0-6.0), mely a bőr természetes savköpenyéhez hasonló (4,5-6,2 között). Természetes BHA összetevője hámlasztó hatású, tisztít, és fenntartja a bőr optimális pH egyensúlyát. Teafaolajat tartalmaz, mely segíti a bőr normál faggyútermelését és összehúzza a pórusokat. Enyhén habzó arctisztító az érzékeny bőr számára. Hidratál, nem feszül használata után a bőr.
Amit tapasztaltam
Aki találkozott már a koreai COSRX márkával az tudja, hogy nem fektetnek nagy hangsúlyt a külsőségre. Egyszerű, letisztult csomagolás jellemzi a termékeiket. Ez itt sincs másképp. A műanyag, puha falú tubus pattintós kupakkal záródik. A fehér flakonon csak a termék neve szerepel egy kis sárga és világoskék színű sávban. Azonban nem csak a külső megjelenést nem bonyolítják túl, hanem a belső tartalmat sem. Koncepciójuk, hogy minimalizálják a szükségtelen vagy káros adalékanyagok mennyiségét, viszont a minimális INCI (összetevőlista) kulcsfontosságú elemekből álljon.
Jelen esetben számos növényi kivonatot tartalmaz az arclemosó, többek között: indiai lótusz-, hosszútűs fenyő- és japánciprus levelének a kivonatát. Helyet kapott még a fekete nadálytő- (allantonin) és az esti kankalin kivonata mellet a szilfa és a kodzu -egzotius japán dísznövény- gyökérkivonata is. A sornak pedig még nincs vége. :D Természetesen, nem maradhatott ki a jól ismert teafaolaj sem, amely a termék illatát is meghatározza.
Mint már említettem a káros, irritáló összetevőket elhagyta a márka. Így nem tartalmaz sem (kis molekula súlyú) alkoholt és illatanyagot sem, valamint a túl erős habzást elősegítő SLS/SLES-t sem. A leírásoz hűen egy áttetsző gélt kapunk, ami csak minimálisan habzik fel. Tévhit, hogy csak az erősen habzó lemosok képesek teljesen megtisztítani az arcbőrt, jó példa erre a Low pH Good Morning, mert tökéletesen tiszta. Ugyan a hidegebb napokon éreztem, hogy picit húzódik a bőröm, de nagy általánosságban nem tapasztaltam ilyet.
Szerintem egy igazán jó arclemosó nem csupán jól tisztít, de adott problémára megoldást is nyújt. Ebben az esetben a sok gyulladáscsökkentő kivonat és az alacsony pH érték miatt vártam, hogy a rendszeres használat után a pattanások száma is csökkeni fog, sőt akár meggátolja az újak kialakulását. Sajnos ilyet eddig még nem tapasztaltam, habár a bőröm a megszokottól lényegesen rosszabb állapotban van. Szinte mindegy, hogy milyen (azelőtt bevált) csodaszert vetek be, nem használ. Éppen ezért nem tudom 100%-osan kijelenteni azt, hogy hatástalan a pattanások/mitesszerek ellen.
Remélem lassan helyreáll a bőröm állapota, most teljes mértékben azon vagyok, hogy kiderítsem mi is okozza nálam a homlokomon éktelenkedő göböket és a sok mitesszert (tini koromban nem volt ilyen rossz állapotban a bőröm). Sajnos jelen esetben több minden is okozhatja. Az utóbbi időben ki volt téve a bőröm hormonális változásnak, sok pornak, stressznek, de a túlzott nassolás sem kizáró ok. Ha sikerül megtalálnom a  probléma forrását és az előbb említett csúnyaságokkal is szépen elbánik a lemosó akkor mindenképp írok még róla. Mindezt leszámítva szerintem klassz termék a COSRX Good Morning Gel Cleanser. Csodaszép INCI, hatékony tisztítás irritáció nélkül. A Jolse wepshoptól rendeltem a 150 ml arclemosót 11$-ért.

Ti próbáltátok már? Van bevált arclemosótok?

0 megjegyzés