teszt - Max Factor Colour Elixir Marilyn Monroe ajakrúzs

május 24, 2016

Ha már mindenki megtalálta a számára legtökéletesebb nude rúzst, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk egy, a bőrtónusunkhoz legjobban illő vörös rúzst. Ebben segít nekünk a Max Factor. A márka megalkotott öt különböző árnyalatú vörös rúzst, melynek ihletője és egyben névadója az '50-es évek szexszimbóluma Marylin Monroe. Ha kíváncsi vagy mit tud a 02 Sunset Red árnylat akkor tarts velem.

Amit ígér
Az új Max Factor Colour Elixir Marylin Monroe kollekcióban lehetőséget adunk minden nőnek megtalálni azt a hozzá leginkább passzoló vörös árnyalatot, amely magabiztosságot és ragyogást biztosít számukra. A kollekció négy, különböző bőrtónushoz alkalmazkodó árnyalatot tartalmaz:
  • Marylin Ruby Red - Marylin ikonikus árnyalata
  • Marylin Sunset Red - meleg bőrtónushoz
  • Marylin Berry - hideg bőrtónushoz
  • Marylin Cabernet - egzotikus bőrtónushoz
Amit tapasztaltam
A csomagolás formája a Colour Elixirrel megegyező, a kupak azonban nem arany, hanem vörös színben tündököl. A rúzs alján található színkód segít, hogy könnyen kiválaszthatjuk az épp megfelelő árnyalatot.
A rúzsnak nagyon kellemes, citrusos illata van, felkenés után még pár percig érezhető, utána elillan. A formulája nagyon krémes, csak úgy siklik az ajkakon, ezért érdemes egy színtelen vagy színben megegyező ajakceruzát használni előtte. Az éles kontúr segít, hogy ne maszatolódjon el a rúzs és tartósabbá is teszi azt. Nekem a 02 Sunset Red meleg, kissé narancsos árnyalt van meg. A pigmentáltsága közepes, egy rétegben enyhe, többször áthúzva erős, intenzív színt kapunk.
Ami nagyon meglepett az a tartóssága. A krémes rúzsok hátránya, hogy nem bírják sokáig, hamar elcsúsznak és egy kiadósabb vacsit sem 'élnek' túl. Igazából én erre számítottam, de jelentem: tévedtem. Amikor részt vettem a Max Factor Make-up Academy Roadshown ezt a rúzst tette fel nekem Adri, a Max Factor sminkmestere. A smink elkészítését követően a párommal kb 1-2 órát csatangoltunk az Árkádba, majd megebédeltünk. Az étkezést követően nagyon meglepődtem, mert szépen a helyén maradt a rúzs. Az ajkamnak csak a belső felszínén kopott meg egy kicsit, amit a gyűrűs ujjammal ütögető mozdulatokkal ki tudtam javítani. Persze azért hozzá kell tennem, hogy 'óvatosan' ettem, egy zsírosabb étel esetén erősebb a kopása. Szerintem egy ilyen krémes, fényes finishű rúzsnál ez abszolút jó teljesítmény, ne azt várjuk el, mint egy lerobbanthatatlan, matt rúzs esetén.
Majd' elfelejtettem, nemcsak, hogy több órán keresztül kellemes viselet az ajkakon, a barázdákban sem ül meg. Az összetevők közt található ricinus-, szőlőmag-, avokádó- és kókuszolaj valamint sheavaj és aloe vera kivonat, amik gondoskodnak a hidratálásról.


Én nagyon megkedveltem a Marylin Monroe 02 Red Sunset árnyalatát. Valóban nagyon tetszik magamon ez az enyhén narancsos-piros szín. A klasszikus vörössel is szemezek, mert szerintem az is egy igazi Jolly Joker. Alkalmakkor vagy ha elég bátrak vagytok akár hétköznapokon is remekül mutat. Az ajakceruzáról ne feledkezzetek meg, hiszen akkor lesz igazán tökéletes. ;) 3490 Ft-ba kerül. Teljes áron nem feltétlen, de akciósan vagy valamilyen kupon beváltásával megéri az árát. 

Ti szoktatok vörös rúzst viselni? Van kedvencetek?

3 megjegyzés