teszt - Nuxe Nuxellence Éclat bőrfiatalító és ragyogásfokozó anti-aging fluid

augusztus 10, 2016

Nem titok, hogy szeretnék a rutinomba beilleszteni pár luxus készítményt, ezért is indítottam az évet egy high-end arcápoló termékekből álló kívánságlistával. No nem azért, mert olcsóbb kategóriában ne lehetne szuper termékeket kapni! Egyszerűen csak hajt a kíváncsiság, hogy vajon a drágább kencék nem csak a külső megjelenéssel, de a belső tartalommal is le tudnak-e nyűgözni? A DOVEX jóvoltából lehetőségem nyílt kipróbálni a -listán is szereplő- Nuxe Nuxellence Éclat bőrfiatalító és ragyogásfokozó anti-aging fluidot.

Amit ígér
A Nuxellence® Eclat Bőrfiatalító és ragyogásfokozó anti-aging fluid feltölti a bőrt fiatalsággal és ragyogással, mivel helyreállítja a sejtek sérült energiatermelő központját, a mitochondriális DNS-t. Minden NŐNEK, minden korosztálynak javasolt a használata szokásos, napi bőrápoló készítményével együtt, mert így megduplázódik öregedés gátló hatása.
A golgotavirág, a pipacsszirmok és a borágó virág feltölti a bőrt fiatalsággal és védi a mitochondriális DNS-t. A körömvirág, a chilei fenyő, a kínai gyömbérkivonat és a hialuronsav a bőr felszínén dolgozva kisimítja a ráncokat és a szarkalábakat.
A perui zsázsa gyökér, az olajfa levele, a kakaófa kivonata a korrigáló pigmentekkel együtt rózsás, második bőr textúrát kölcsönöz a bőrnek, azonnali ragyogást és egészséges megjelenést biztosítva.
Nőies, finom virágillata, könnyed textúrája jellemzi.
Amit tapasztaltam
A külső megjelenése szerintem nagyon szép, de azt hiszem ez a minimum, amit egy luxus terméktől elvárhatunk. A Nuxe Nuxellence Éclat ezt teljes mértékben megadja. Az enyhe lila, ragyogó tubus a fésülködőasztal ékévé válik. Kupakja nincsen, ugyanis speciális módon záródik. A tetejét csak el kell forgatni és akkor bújik elő a pumpás része. Nekem ez a megoldás nagyon tetszik. Higiénikus és praktikus is egyben.
A fluid enyhén ragyogó, világosbarna színű. Könnyed gélkrém állagú, gyorsan beszívódik, ugyanakkor mégis nagyon gazdag, 'testes'. Nehezen tudom ezt elmagyarázni, de tényleg ez az ellentétes kettős jellemzi az állagát. Azonnal simább, bársonyos érzetű lesz a bőröm. Habár a leírás szerint ragyogásfokozó, nem szabad a most nagyon népszerű strobing hatásra gondolni. Szerencsére nem tartalmaz plusz csillámokat, inkább csak egy természetes ragyogást ad a bőrnek. Nem csillog, nem fénylik, abszolút kompatibilis az én zsíros bőrömmel is. Sőt mi több, sminkelni is nagyon jól lehet rá.

Az eddig említett pozitív tulajdonságai azonban sajnos kissé eltörpülnek, mert a hatása számomra már kevésbé látványos. Inkább átlagosnak mondanám, mintsem kiemelkedőnek. Ettől függetlenül érezhetően sima, puha tapintású a bőröm. Ahogy azt az It's Skin Q10 szérumnál is írtam, nem érzem azt a pluszt, hogy kisimítja, feltölti a bőröm, nem csak pusztán hidratálja. Próbáltam este és reggel is használni, krémbe keverve, de nekem ugyanazt a szintet hozza. Lehet, hogy az esti változatával, a Detoxszal jobb hatást tudnék elérni?
Az INCI (összetevőlista) szinte kifogástalan. Több antioxidáns, vitamin, gyulladáscsökkentő, hidratáló összetevő és számos növényi kivonat is található benne. Egyedül csak a lista negyedénél található illatanyagba lehet belekötni, de nekem ez sem okozott semmilyen irritációt.

Rosszat igazából nem tudok mondani, hiszen negatív tapasztalatom nincs. A leíráshoz hűen tényleg azonnal üdébbé és simábbá teszi a bőrt, de nekem ez kevés, lévén, hogy egy magasabb árkategóriájú termékről van szó. Mint mindig most is rákerestem a Krémmániás véleményekre, amik szintén nem rosszak. Többen hozzám hasonló véleményeket írtak, mások pedig nagyon dicsérték és szép eredményt értek el vele.
Egy szó, mint száz, szerintem érdemes mintát kérni belőle a forgalmazó patikákban és akkor elkerülhető a csalódás. A gyógyszertárakban vagy a webshopban lehet beszerezni az 50 ml-es kiszerelést 12590 Ft-ért.

Van kedvenc high-end arcápolótok? Próbáltátok már a Nuxellence Éclat fluidot?

0 megjegyzés