5 ok amiért érdemes koreai termékeket használni

december 07, 2016

Több mint egy éve, hogy kipróbáltam az első koreai arcápolómat és azóta nincs megállás. Már nem csak a hazai megjelenéseket követem figyelemmel, de a Távol-Kelet újdonságait is. Jó pár koreai kozmetikum sorakozik már a fürdőszoba polcomon, ezért most úgy döntöttem, 5 pontban szedve elmondom Nektek, miért is érdemes koreai terméket vásárolni.

Szép összetevőlista
Nem mondom, hogy európai termékek közt ne lehetne szép, alkohol és illatanyag mentes kencét találni, de sokkal többet kell kutatni egy igazán ígéretes, hatóanyag(ok)ban gazdag krémért. Az európai hölgyek általában 25-30 éves korukban kezdenek foglalkozni a megjelenő ráncokkal és foltokkal. Vásárláskor általában az ár, a csomagolás vagy az illat határozza meg a döntésüket. Ezzel szemben a koreai nők már egészen fiatal koruktól tudatosan ápolják a bőrüket. A csodaszép bőr részben a genetikának köszönhető, de biztosan nagy szerepet játszik a jól felépített arcápolási rutin. Ezen okokból kifolyólag Ázsiában nagyobb a kínálat az irritáló összetevőktől mentes, antioxidáns, hidratáló és bőrpuhító összetevőben gazdag termékere.
Az INCI (összetevőlista) ellenőrzése azonban az ázsiai termékeknél sem mellékes, hiszen itt is belefuthatunk pár potenciális irritáló anyagba. Erről részletesebben ITT olvashattok.

Hatalmas kiszerelés, kedvező áron
Míg itthon egy hidratáló krém általában 40, 50 ml-es, a koreai termékeknél a 100, de akár a 250 ml-es dunsztos üvegek sem ritkák. A nagy kiszerelés, azonban nem kerül többe! Ezek a nagy csomagolású eszenciákat, ampullákat kb. egy itthon kapható 40 ml-es krém áráért vásárolhatjuk meg. Mielőtt egy koreai termékre azt mondanátok, hogy drága, csekkoljátok a kiszerelés méretét. ;)

Széles választék kémiai hámlasztókból
Ha fizikai bőrradírozás helyett, inkább a gyengéd, AHA vagy BHA savas, otthoni kémiai hámlasztást választjuk, akkor kénytelenek vagyunk online rendelni. Gyengéd, hámlasztó hatású terméket -pl.: Uriage Hyséac K18 krém- is csak gyógyszertárban kapunk, drogériákban pedig azt sem tudják mi az a kémiai hámlasztás... Ezzel szemben a koreai márkák között könnyű rálelni valamilyen hámlasztó készítményre. A COSRX nem véletlenül lett egészen rövid idő alatt az egyik legkedveltebb koreai márka. Itthon is hatalmas sikernek örvend, az AHA és a BHA hámlasztója is nagyon népszerű Krémmánián.

Izgalmas újdonságok
BB krém, cusion alapozó, habzó maszk, csiganyálkás krém, lehúzható szemfesték. Ezek bizony mind Ázsiából 'erednek'. Elképesztően kreatívak, szuper ötleteik vannak, és náluk a csomagolás sem merül ki egy egyszerű tégelyben (a Tonymoly márka például kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a termékek cuki csomagolására). Ha valamilyen szuper új összetevőről hallok, akkor arra biztosan az ázsiaiak figyeltek fel. Sőt, úgy veszem észre, hogy egy-egy márkánál sokkal rövidebb idő alatt sokkal több újdonság jelenik meg, és nem csak limitált kiadásban! Hiába próbálom őket követni, többnyire csak kapkodom a fejem a temérdeknyi újdonság láttán. :D

Könnyed állag
Biztosan sokan hallottatok már a koreai 10 lépéses arcápolási rutinról. A rétegező arcápolás lényege, hogy az egymásra épülő kozmetikumok felerősítik, kiegészítik a másik hatását. Elsőre nekem is nagyon soknak tűnt 10 réteg, de ahogy elkezdtem koreai termékeket használni, megértettem, hogy: Hogyan tudnak ennyi kozmetikumot elviselni a bőrükön? A válasz a textúrában rejlik. Míg nálunk gazdag, nehéz krémek kaphatók, Koreában vizes állagú tonikok, könnyed lotion-ök, géles esszenciák és szérumok széles választéka érhető el. A konzisztenciának köszönhetően én is könnyedén tudom a koreai termékeket rétegezni. A zsíros bőröm pillanatok alatt magába szívja őket, nincs fénylő arc és nehéz érzet. Imádom! 

Remélem tetszett ez a kis kedvcsináló. Én nagyon szeretem a koreai termékeket, még nem igazán csalódtam bennük. Iszonyat cuki csomagolásokban, csodaszép összetevőjű termékek lapulnak szuper áron. Hát kell ennél több? :)

Ti használtok koreai termékeket? Ha igen, mit és miért?

0 megjegyzés