Hajerősítő smoothie

január 14, 2017

Ahhoz, hogy a hajunk igazán szép, dús és egészséges legyen nem elég kívülről ápolni, figyelnünk kell a megfelelő táplálkozásra is. Érdemes olyan ételeket, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amelynek magas a vas, cink, a C- és B-vitamin tartalma. Ma egy olyan hajszépítő smoothie receptet szeretnék Nektek mutatni, amelyben mindezek megtalálhatók. Lássuk!

Hozzávalók
  • egy marék spenót
    A spenót az egyik legegészségesebb salátanövény. Többféle vitamin is megtalálható benne, többek közt a haj számára fontos C-, B6- és B2-vitamin. Magnéziumot, vasat, kalciumot és cinket is tartalmaz, plusz, Omega-3 zsírsavakban gazdag. Szóval nem csak a hajunkra, de szervezetünkre is jó hatással van a fogyasztása.
  • egy egész banán
    A banánban szintén található A-, B- és E-vitamin, illetve vas.
  • evőkanál lenmag
    Nagyon népszerűek a különböző olajos magvak, a lenmagot mégis sokan nem veszik figyelembe. Nagy hiba, hiszen nemcsak nagyon olcsó, de a szervezetre is nagyon jó hatással van, nem véletlenül alkalmazzák gyógyászati célokra. Többféle vitamin és Omega-3 zsírvas is megtalálható benne.
  • evőkanál szotyi/napraforgómag
    A napraforgómag kiemelkedő B1-vitamin forrás.
  • egy kis darab uborka
    Végül az uborka sok ásványi anyagot, többek közt káliumot, foszfort, magnéziumot és vasat tartalmaz. Vitaminokban gazdag, a B-csoport összes vitaminját tartalmazza, amely a hajunk számára nagyon fontos.
  • tetszés szerint víz

Elkészítés
Az elkészítése nagyon egyszerű: tegyétek az összes hozzávalót egy mixerbe és turmixoljátok össze. Én karácsonyra anyukámtól és nővéremtől egy Nutribullet készüléket kaptam, aminek nagyon erős a motorja és mindent nagyon selymes, homogén állagúra turmixol. Én nagyon szeretem, ezért Nektek is csak ajánlani tudom.

Szerintem nagyon finom, de aki kicsit fél a zöldséges íztől az nyugodtan használjon több banánt, mert annak nagyon erős az íze, így elnyomható a többi hozzávaló intenzitása. Akár egy kis mézet is hozzá lehet tenni, hogy édesebb legyen. Avokádóval vagy bogyós gyümölccsel is felválthatjátok vagy kiegészíthetitek a fenti receptet, mert a bennük található nyomelemek és vitaminok szintén jó hatással vannak a hajra.

Szuper alternatíva lehet ez azok számára is, akik nem szeretnének hajnövesztő tablettákat szedni. Ezzel a smoothie-val garantáltan tesztek egy lépést a szebb bőr, ragyogóbb haj és az egészségesebb élet  felé. Remélem tetszett a recept. :)

Ti milyen smoothie-t szoktatok készíteni? Kipróbáljátok a receptet?

4 megjegyzés

  1. Szia!
    Nagyon hasznos bejegyzés lett, én személy szerint imádom a smoothie-ket, tutira kipróbálom majd ezt a recepted alapján, hiszen az egészséges életmód mellett fontos a szépség is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy tetszett. :) Ha kipróbáltad légyszi írj majd, hogy ízlett. ;)

      Törlés
  2. Én alapból reggel smootie-val kezdem a napot. Már csak azért is, mert fontos az egészségem. Azt gondolom, ez a szépség egyik alapja. A kedvenc professzionális márkám, az INSIGHT professional oldalán pedig vannak hasznos bejegyzések, így innen is szoktam tájékozódni, ha valakit még érdekelne a dús haj titka annak ajánlom: http://insightprofessional.hu/2016/11/18/dus-haj-titka-hiedelmek-es-valosag/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amióta rendszeresen iszom különböző smoothie-kat láthatóan szebb a bőröm is. Szerintem nagyon jó megoldás arra, hogy több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk.
      Köszi a linket. :)

      Törlés