Apró tippek, trükkök a szebb bőrért

február 21, 2017

Az évek során nagyon sok mindent tanultam az arcápolásról, de hiába a sok szuper termék, ha apró dolgokra nem figyelünk oda. Sokszor előfordul, hogy egy-egy rossz szokás elhagyásával igazán szép eredmény érhető el. Ma pár tippet és trükköt szeretnék Veled megosztani a szép, egészséges bőr érdekében.

Moss kezet!
A szüleink már egészen kicsi korunktól megtanítják, hogy étkezés előtt és után mossunk kezet, de ahogy felnövünk mégis kevésbé figyelünk erre. Én a munkámból kifolyólag elég sokszor mosok kezet, de a gyakoribb tisztításra otthon is figyelek. Hazaérkezéskor, főzés előtt, mosdó használat előtt és után, valamint sminklemosást megelőzően is kezet mosok. Ha koszos a kezem hiába tisztítom meg az arcbőröm, a kézfejemről a baktériumok ismét az arcomon landolnak.

Ne hagyd fent sokáig a sminked!
Nyolc óránál tovább nem egészséges sminkben lenni, ezért azt tanácsolom, amint lehetőséged van, moss arcot. Ez nekem sem sikerül mindig, de igyekszem minél hamarabb megszabadulni a napi makeup-tól és szennyeződésektől.

Használj mikroszálas törlőkendőt
Az arcápolási rutinom szerves részét képezi a mikroszálas törlőkendő. A benedvesített kendővel könnyedén letörlök minden szennyeződést és lemosó maradványt, így biztos lehetek abban, hogy a bőrömön nem marad semmi. Elsőre nem is gondolná az ember, de tényleg látványos eredmény érhető el vele.

Használj külön törölközőt az arcodra
Szerintem sokan a kéztörlőt használják az arcukra is. Ez nem biztos, hogy olyan jó ötlet, gondolj csak bele, hogy egy nap hányszor használod azt a törölközőt? Egy-egy sietős alkalommal, nem is biztos, hogy olyan alaposan mosol kezet, mint ahogy kéne, ergo a maradék baktérium, kosz és minden más a törcsiben, majd az arcodon landol....

Ne piszkáld az arcod!
Most már lehet, azt gondolod bacifóbiám van :D, de hidd el az első pontban leírtak nagyon fontosak. Se tiszta, se koszos kézzel ne piszkáld, nyomkodd az arcodat.

Az ágyneműről se feledkezz meg
Ha már mindent megtettünk a tiszta arcbőrért, akkor érdemes arra is figyelni, hogy milyen párnán alszunk esténként. Az ágyneműhuzatot hetente érdemes cserélni és magas hőfokon kimosni. Napközbe ne az esti kispárnára feküdj, hanem egy másikra vagy cseréld le a huzatot.

Tisztíts gyengéden, de alaposan
Egy jó arclemosó gyengéd, de megfelelően tisztít. Nem attól jó egy arclemosó, ha nagyon habzik és utána 'csikorgóan' tiszta a bőr. Kerüld az erősen tisztító, szulfát, alkohol és illatanyag tartalmú termékeket! Alkalmazd Te is a double cleansing technikát!

Multi masking a krémeknél is
A multi masking egyre népszerűbb, ami nem csoda, hiszen szuper dolog. A bőr különböző része különböző ápolást igényel. Ezt a módszert ne csak pakolásoknál alkalmazd, hanem az esti és/vagy reggeli hidratáló kiválasztása során is. Ha a T-vonalad zsíros, használj mattító krémet erre a területre, míg a száraz orcai részre kenj fel erősebb hidratálót. Hidd el, a bőröd meghálálja!

Sminkecsetek tisztítása
A sminkecsetekről és szivacsokról sem szabad megfeledkezni. A nap, mint nap használt ecseteket érdemes hetente tisztítani.
Ecsettisztításról ITT találsz további információt.

Púderek fertőtlenítése
Nem csak az eszközök, de a sminktermékek fertőtlenítése is fontos. A patikában vény nélkül  kapható 70%-os alkoholt töltsd bele egy szórófejes flakonba és fújd át vele az égetett és préselt púdereket, szemhéjfestékeket.

Ami lejárt, azt dobd ki!
Minden termék csomagolásán fel van tüntetve, hogy felbontástól számítva meddig használható, erre érdemes figyelni. Ha észreveszed, hogy egy-egy terméknek megváltozott az illata, az állaga, irritálja a bőröd, vagy már nagyon régi, akkor azonnal dobd ki.

Ne nyomkod a pattanásokat!
Tudom nehéz megállni, de ne nyomkodd vagy kapargasd a pattanásokat. Kérd inkább szakember segítségét. Ha mégis Te magad állsz neki, akkor tanuld meg, hogyan kell szakszerűen kinyomni a pattanást.

Koszos a telefonod?
Elsőre talán nem is gondolná az ember, de a telefonokon rengeteg baktérium van. Időközönként érdemes egy nedves törlőkendővel megtisztítani a telefont, hogy ne okozzon az arcunkon pattanásokat (meg úgy egyébként is!)

Te betartod a fenti tanácsokat?

0 megjegyzés