ecsettisztítás Barbara Hofmannal.

február 07, 2015

Rengeteg videót, blogbejegyzést lehet találni a neten, hogyan érdemes tisztítani a sminkecseteket. Most azonban egy olyan szappant mutatnék be Nektek, ami kifejezetten erre való és pár perc alatt lehet vele végezni. Ez pedig nem más mint a Barbara Hofmann ecsettisztító szappan.
Aki rendszeresen követi a blogot, az észrevehette, hogy a Glamour napi szerzemények közt szerepelt már. Azóta már sokszor használtam és mindenkinek csak ajánlani tudom. Az összetevőit feltöltöttem krémmániára, és szerencsére nem is nagyon tudok belekötni. A bőrnek ugyan az illatanyag nem tesz jót az ecsetek esetén viszont nem tudok erről nyilatkozni, de nyugodtan súghattok. :) Egyébként citromos illata van, ami mosás után a pihe-puha ecseteken is érződik.
Müllerben lehet megvásárolni, 3000 Ft körüli áron.


Használata
  1. vizezzük be az ecset szőrét
  2. körözzük vele a szappan felszínén
  3. habosítsuk fel a tenyerünkbe körkörös mozdulatokkal
  4. ha szükséges a 2. és 3. lépést megismételhetjük a koszosabb ecseteknél
  5. folyó víz alatt addig mossuk amíg tiszta nem lesz és már nem habzik
  6. nyomkodjuk ki a felesleges vizet
  7. hagyjuk száradni az ecset, szőrével lefelé
Amire mindig figyeljünk bármivel is tisztítjuk

A szőrszálak illesztésére mindig nagyon figyeljetek. A bekarikázott rész jelzi melyik ecsetnél, hol van az illesztés. Amire figyelni kell, hogy az ecset vége felé eső részt már abszolút ne érje víz. Ugyanis ha a nyélről belefolyik a víz, akkor a szálakat tartó ragasztó feloldódik és hamar búcsút inthetünk neki, mert a szálak elkezdenek kipotyogni.

Az első pont szerint tehát mindig vigyázzunk, hogy az illesztésnél ne folyjon be a víz, ennek megfelelően csak lefelé tartsuk az ecsetet. A szálakra és egy icipicit fölötte engedhetjük rá a vizet.

Szárítás során is ugyan így kell eljárni, tehát állítva soha nem szabad hagyni. Csavarjátok fel a törölközőt és erre az emelkedőre tegyétek az ecset végét, hogy a visszafolyó víztől óvjátok az illesztést. Aki követ instagramon az már láthatott is egy képet, én miképp szárítom az ecseteimet.

Ti mit használtok a tisztításra? Próbáltátok már az ecsettisztító szappant?

4 megjegyzés

  1. Szoktam nézegetni a kifejezetten ecsettisztitásra kifejlesztett termékeket, de valamiért nem vonzanak annyira, hogy vásárlásra adjam a fejemet. Pedig nem feltétlen tartozik a kedvenc elfoglaltságaimhoz a túl sűrű ecsetmosás. Erre pedig az ilyen tisztitó folyadékokat ajálgatják, de nem tudom nem akarodzik venni olyat... Én egy antibakteriális kézmosóval szoktam mosni őkrt, ami nem száritja a szálakat, csak úhy mint az érzékeny kezemet. Viszont hallottam már a sminkleosóval való tisztitásról és a baba tudfürdős változatról is, amit ki is szeretnék próbálni. Vagy a 2 az 1ben sampon balzsammal való ápoló mosást gondoltam még kipróbálni... Nem tudom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, könnyű és gyors a használat. Az ecseteket pedig teljesen megtisztítja és finom puhák is maradnak. Egyébként ha nem ezt akkor a Babydream tusfürdőt használnám, mert nagyon szép az INCI-je. :)

      Törlés
  2. Jéé, pedig még olvastam is anno. Olyan cuki a kép amin a piros X és a pipák vannak.
    Ugyanazt a szappant használom és zseniális. Most rendeltem hozzá Brushegget, hátha lehet fokozni a dolgot. Imádom az ecseteket, és az ecsetmosást is. Pedig szerintem 10-ből 9 nő nem szereti mosni őket. Olyan megnyugtató :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is nagyon szeretem. már egy ideje megvan és rendszeresen használom, ahhoz képest pedig még mindig nagyon sok van belőle.
      a brushegg már nekem is felkeltette az érdeklődésem, csak a netes rendeléssel még mindig hadilábon vagyok. nekem nyűg. :D

      Törlés