szépülj a konyhából. #3

július 10, 2015

Biztosan Ti is sok helyen olvastatok már különböző házi készítésű orrtapaszról. Most én is kipróbáltam a tejes-zselatinos mitesszer tapasz, hogy valóban hatásos-e. Ha kíváncsi vagy mennyire vált be, akkor olvass tovább. :)



Igen, ahogy a neve is mutatja pusztán csak erre a két összetevőre van szükség. Egy kevés port kell összekeverni egy pici tejjel, majd 20 másodpercre a mikróban megmelegíteni. A hő hatására egy kupac trutyit kapunk, ami nyúlik, mállik és még a szaga sem túl jó. 

A továbbiakban nagyon egyszerű a dolgunk
  1. ellenőrizzük a hőmérsékletét (hiszen nem az a cél, hogy megégessük az arcunk)
  2. kenjük a kívánt területre
30 perc várakozás után lehúzhatjuk a házi tapaszt. A cél, hogy a lehető legtöbb mitesszert magával húzza. Sajnos nálam csak egy felületes bőrt távolított el, mitesszernek nyoma sem volt rajta, még az egészen aprókkal sem csinált semmit.

Többször próbáltam, de sajnos semmi eredményt nem tapasztaltam. Számomra ez a szépítő recept fabatkát sem ért.

Ti hogyan távolítjátok el a mitesszereket? Próbáltátok ezt a házi zselatinos módszert? Nektek bevált?
 

6 megjegyzés

  1. Én a JimJams pórustisztító tapaszt szoktam használni (házi módszerrel még nem próbálkoztam, de ezek után nem is fogok szerintem... :D ), de azzal is olyan se veled, se nélküled a viszonyom.Olykor rendkívül hatásos, máskor meg csak a felső hámrétegemet kapja le, és az apró szőrpihéket. Próbáltam úgy is, hogy gőzölök előtte, de ez sem segített maradéktalanul. Ezért igyekszem a mitesszerek kialakulását késleltetni (pl.: rendszeres arcradírozással, pórustisztítókkal, stb), ha pedig már nincs mese, akkor nem marad más, mint a kozmetikus felkeresése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a JimJamst én is próbáltam, van egy teszt róla a blogon is, de csak ugyanazt tudom róla mondani, mint Te. :/

      Törlés
  2. Sajnos nekem egy ilyen tapasz sem jött be...kénytelen voltam bejelentkezni kozmetikushoz mert már elég kritikus a helyzet. :/ Én is a JimJams tapaszokat próbáltam de mint mondtam nem jó...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én most a CV-t próbáltam, de semmi. a JimJams még mindig jobb. a Biorét szívesen kipróbálnám, mert az állítólag tényleg nagyon hatásos. ha van gusztusod nézz meg róla egy youtube videót. :D

      Törlés
  3. Nekem sem vált be ez a módszer, és a különböző "mitesszereltávolító tapaszok sem". Az egyetlen termék, ami eddig hatásosnak bizonyult nálam erre a célra, az a Himalya Herbals Nim maszk, nagyon szépen tisztít, viszont sajnos nem túl tartós megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a neem maszkot én is imádom, de az inkább csak kiszívja a faggyút és egy időre zártabbak lesznek a pórusok. úgy tűnik ez már ilyen örökös harc. :/

      Törlés