teszt - Uriage Hyséac K18 krém.

december 08, 2015

A legtöbb arcápolási termékem a patikákban forgalmazott márkák közül való. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon klassz termékeket lehet találni a La Roche-Posay, Bioderma, Nuxe, Eucerin, stb kínálatából, éppen ezért már itt volt az ideje, hogy kipróbáljak valamit az Uriagetól. A választásom az egyik legnépszerűbb termékére esett, a Hyséac K18 krémre.

Amit ígér
A Hyséac K18 krém összetett hatása hatékony a mitesszerek, pattanások ellen, és gátolja azok ismételt kialakulását.
Tulajdonságai
  • 18% AHA komplex tartalma (AHA + AHA észter +BHA) kíméletes mikrohámlasztó hatású, mélyen kitisztítja az eltömődött pórusokat és megelőzi azok ismételt eltömődését.
  • PiroctonOlamin tartalma megtisztítja a a bőrt a pattanásokat okozó P. Acnes baktériumoktól.
  • Édesgyökér kivonat tartalma csökkenti a pattanások, mitesszerek kialakulásának fontos okát a fokozott faggyútermelődést
  • Uriage termálvíz tartalma hidratálja nyugtatja a bőrt
  • Mattító hatása megszünteti a zsíros bőr csillogását
  • Használatával a mitesszerek, a bőrhibák napról-napra csökkenek,a bőr tisztává, ragyogóvá, textúrája finomabbá válik
  • Kitűnően tolerált. Tartósítószer-, és színezékmentes, hipoallegrén. Aknéra hajlamos bőrön tesztelve.
Az Uriage Hyséac termékcsaládját bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével fejlesztették ki. Hatékonysága vizsgálatokkal igazolt.

Használja: Napi 1-2 alkalommal a tiszta bőrfelületre. Erős napsugárzás esetén használata napvédő termékkel együtt ajánlott.

Amit tapasztaltam
Ahogy a legtöbb gyógyszertárban kapható termék esetén lenni szokott, itt is egy minimál design érvényesül. Fehér, tekerős kupakkal záródik a tubus, amin a legfőbb információk szerepelnek angolul és franciául. A termék hosszabb, magyar leírását a tubus dobozán találjuk meg. A zsíros bőrre kifejlesztett Hyséac család a zöld színt kapta, így könnyedén megtaláljuk a bőrtípusunknak megfelelő további készítményeket. A krém friss illatú, fehér színű és könnyed állagú, de nem teljes mértékben issza be a bőröm.

A leírás szerint 18% AHA komplexet tartalmaz (glikolsavat és almasavat), ami elsőre elég soknak tűnik. A COSRX 4%-os BHA kémia hámlasztónál már írtam, hogy ezen termékeknél nagyon fontos a pH érték. Ugyanis csak akkor nevezhetünk egy kozmetikumot valóban kémiai hámlasztónak, ha alacsony a pH értéke. Ezek alapján valószínű, hogy ez nem kifejezetten egy kémiai hámlasztó, inkább csak hámlasztó hatású krémnek mondható. Másfelől a termék sem ajánlaná a napi használatát, főleg, hogy egy 10%-os AHA hámlasztót a legtöbben csak heti 1x vagy 2x tudnak használni, anélkül, hogy túlhámlasztanánk. Röviden és tömören tehát nem kell megijedni a 18%-tól, de a reggeli fényvédő használata mindenképp javasolt, nem csak erős napsugárzás esetén.

A tesztelés megkezdésekor elhagytam a BHA hámlasztómat, hogy valóban csak az AHA komlpex érvényesüljön. Az első pár napban elképesztően finom, puha bőrrel ébredtem. Olyan tapintása volt az arcomnak, mint a Braun Face használta után. A bőr felszínén lévő elhalt hámsejteket szinte eltűntek míg este aludtam. :) Két hétig a használati utasításnak megfelelően, minden nap bekentem vele az arcom, de sajnos a pattanások eltüntetésében nem jeleskedett. Ezt követően felhagytam a rendszeres használattal és visszatértem a COSRX hámlasztómhoz. Amit egyáltalán nem bánok, hiszen elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy egy AHA hámlasztóra miként reagál a bőröm. A kívánt hatást pedig szerintem elértem. :) A BHA gondoskodik a mélytisztításról, a gyulladások csökkenéséről, míg a K18 krém elképesztően puhává és egyenletessé teszi a bőröm felszínét. Általában heti 2x -a BHA-t azon a napon elhagyva- használom, esténként.


Őszintén szólva számomra nem csodaszer, de teljes mértékben beépült az esti arcápolási rutinomba és már hiányozna, ha nem használnám. :) A terméket az Uriaget forgalmazó patikákban tudjátok beszerezni. A tubus 40 ml-es és 4100 Ft-ba kerül.


Ti próbáltátok már a Hyséac K18 krémet? Van kedvenc Uriage terméketek?

2 megjegyzés