a nap bloggere voltam

június 19, 2016

A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők közössége című Facebook csoportban egy nagyon klassz kezdeményezés indult annak érdekében, hogy jobban megismerjük egymást. Ehhez a 'mozgalomhoz' csatlakoztam én is, és még egy téli napon a Nap blogger voltam. Ez annyit jelentett, hogy kérdéseket lehetett feltenni nekem. Ezekre a kérdésekre pedig most, itt adok választ. Elnézést kérek azoktól, akik kérdeztek tőlem és csak most kapnak rá választ, de remélem, nem haragszotok és élvezni fogjátok ezt a személyes jellegű posztot. :)

Szerinted melyik a legjobb része a blogolásnak?
Hű, nehéz kérdés. A fotózás egy régebbi szerelem nálam, így talán ezt a részét mondanám, hiszen ilyenkor két hobbi eggyé válik. Ugyanakkor írni is nagyon szeretek. Kislány koromban is sok naplót írtam és a suliba is az esszéket élveztem a legjobban. :) Az adott hangulatom alapján hol erre, hol arra billen a mérleg nyelve. Tavasszal és nyáron a szép fények és a virágok miatt több fotó készül és szívesebben csinálom ezt a részét, míg az íráshoz sokszor egy kis 'löket', ihlet kell. Többnyire ömlesztve írok bejegyzéseket, majd később többször átolvasom, javítgatom, és csak utána kerül ki a blogra.

Ha a jövőben csak három blogot olvashatnál,
melyik három lenne az?
Krémmánia blog 
Hiszen nekem minden a Krémmániával kezdődött, illetve itt találok több tudományos alátámasztást. Sokszor forrásként is szolgálnak a hámlasztásról és fényvédelemről szóló posztok. Másrészt a havi kedvences bejegyzések a felhasználók véleményei alapján vannak összeválogatva, sok jó dologra lehet ilyenkor bukkanni olcsó és drága árkategóriában egyaránt. 
Viki blogja az elsők közt volt, akit elkezdtem követni. Arcápolás tekintetében nagyon hasonlóképp gondolkodunk. Elképesztően igényes a blog megjelenése, de a tartalom is szuper. A koreai kence imádatom nála kezdődött, ő 'fertőzött' meg vele.  :) 
Szintén a sok tudományosan alátámasztott, külföldi vegyészek által írt cikkek 'fordítása' miatt szeretem  a blogot. Ha valamiben nem vagyok biztos, a krémmánia után Ildi blogján kutakodok. Már illő lenne megvásárolnom a könyvét is, mert nagyon fáj rá a fogam.

Ha ezután csak egy sminkmárkától vásárolhatnál,
melyik lenne az?
PUPA. Amióta itthon megjelent a márka, azóta hatalmas rajongója vagyok. Minőségi termékeket gyártanak, még nem csalódtam bennük. Folyamatosan találok új termékeket és a limitált kiadások is csodaszépek. Az eladók mindig kedvesek és segítőkészek, ugyanakkor nem tolakodók! A termékek ára picit magas, de sok kedvezmény és/vagy ajándék van, plusz a hűségprogram keretein belül további kedvezményeket kapunk. Az egyetlen probléma, hogy nem mindenki számára elérhető, hiszen márkaboltokban kaphatók a termékek.

Mit szólnak az ismerőseid és a családod a blogoláshoz, a blogodhoz?
Őszintén szólva, sokan még most sem tudnak róla. Nagyon szeretem a családomat, de nekik is jóval később meséltem a blogról. A kezdetektől csak a párom tud a létezéséről. Anyukám időnként olvasgatja, és úgy érzem, támogat is, hogy csináljam tovább. Tudom, hogy vannak ismerőseim, akik követnek, de nem tudom, igazából mennyire aktívan nézegetik a blogot vagy különböző platformokat. A legjobb barátnőm gratulált mikor megtudta, hogy van blogom. Azt hiszem, összességében pozitív fogadtatása van a dolognak, én kifejezetten nem hirdetem az ismerőseim között, úgy gondolom, hogy akit érdekel a téma az úgyis megtalál.  

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek a bloggal?
Továbbra is úgy gondolom, hogy a legnagyobb siker az olvasóim visszajelzése, ahogy azt az Digital Divas falon is olvasható volt. Nagyon jól esik és meghat, amikor kapok egy üzenetet vagy kommentet, hogy miattam vettetek meg egy terméket, ami be is vált. Az utóbbi időben kicsit el is szomorodtam, hogy kevesebb hozzászólást kapok, mégis nagyobb a posztok elérési száma. Persze én is kevesebbet tudok írni... Látom, hogy egyre többen vagyunk, aminek örülök, ugyanakkor baromira szomorú vagyok, amikor szótlanok vagytok. :(
A másik a cégekkel való együttműködés. Már nem érdekel ki mit mond, ez számomra igenis siker és örülök, hogy támogatókra leltem és eddig nagyon jó kapcsolataim vannak. És nem, ettől nem adtam el a lelkem.... de aki régóta követ az szerintem jól tudja (legalábbis nagyon remélem).

Mennyi időt töltesz napi szinten blogolással?
Hűűű. Nehéz kérdés. Mivel ez hobbi ilyenkor nem figyelem az órát, hogy mikor mehetek haza. :D De valószínű, hogy elég sok. Szinte másodállás. Na jó, mostanában nem annyi, mert lényegesen kevesebb időm jut a blogra, amin igyekszem változtatni... Általában ömlesztve foglalkozom vele, olyankor akár 4-8 órán keresztül is, de napi szinten is minimum 2-3. A képek fotózása és feldolgozása is több órát időbe vesz, a posztok megírása meg még többet, mert nagyon sokszor átolvasom és újra és újra átírom, formálom. Sokszor munkába menet is ötletelek, fejben szerkesztem a bejegyzéseket. :D Kicsit talán túlzás, de imádom.. Már nagyon furcsa lenne, ha nem csinálnám, pedig csak most lesz két éves a blog.

Egyetértesz-e azzal, hogy a szépség belülről jön?
Igen. A külső szépség nem minden. Lehet akármilyen csinos és szép egy nő, ha belül rohadt alma...

Ha újra kellene választani, hogy mi leszel, ha nagy leszel, mit választanál?
Aki esetleg nem tudná, dentálhigiénikusként dolgozom. Nagyon szeretem a munkám és egyelőre úgy gondolom, hogy jó választás volt és sokáig szeretném csinálni. Az arcápolási szenvedélyemből kiindulva még szívesen kitanulnám a kozmetikus, na meg persze a sminkes szakmát is. 

Hát ennyi lett volna. :) Nagyon szépen köszönöm a kérdéseket. Ha van bármi, amire kíváncsiak vagytok, de ebben a posztban nem kaptatok választ azt nyugodtan tegyétek fel itt, hozzászólásban és igyekszem minél gyorsabban megválaszolni azokat is. :)

2 megjegyzés

  1. Ez tényleg nagyon érdekes volt, szeretem az ilyen típusú posztokat! :)
    Nem tudtam h dentálhigiénikus vagy, nagyon érdekes és szép szakmád van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, ha tudtam valami újjal és érdekessel szolgálni. :)

      Törlés