olaj mustra - teafaolaj.

szeptember 12, 2014

A teafaolaj egy rendkívül sokszínű növényi olaj. Leginkább pattanás kezelésére szolgáló termékek címkéin találkozhatunk a nevével. Hiszen gomba- és baktériumölő, valamint nagyon jó fertőtlenítő hatással is bír.

Az Ausztráliaban őshonos teafa cserje leveléből nyerik ki e értékes olajat. Az illata elég erőteljes. Sokak szerint kifejezetten büdös.  Megmondom őszintén én nagyon szeretem az illatát, ha kibontom mindig jó mélyet szippantok belőle.

Számos módon alkalmazható
  1. Ahogy azt már említettem, legismertebb alkalmazási módja a pattanások kezelése. Ez az olaj veszi fel leghatékonyabban a harcot a pattanások ellen a natúrkozmetikumok közül. Vizes vattapamacsra csepegtetve (nem kell sok, 2-3 csepp bőven elegendő) este és/vagy reggel a megtisztított bőr áttörlésere kiváló. Helyileg is alkalmazható. Fültisztító pálcikára egy csepp teafaolaj szükséges. Ezzel az adott csúnyaságot ecseteljük napi egyszer. Ebben az esetben erős koncetrátumról beszélünk, ezért is figyeljünk, hogy csak az adott területre kerüljön. A teafaolaj nagyon erős szárító hatással van a bőrre, ezért nem szabad túlzásba esni.
  2. Nemcsak a bőr, hanem a hajápolás terén is segítségünkre lehet. Akár a samponunkba is tehetünk pár cseppet.  A fejbőrt szépen tisztítja, nem okoz irritációt és csökkenti a zsírosodást, a korpásodással szemben is felveszi a harcot.
  3. Csúnya körömgomba kezelésére szintén hatékony.
  4. És még mindig nincs vége. Fertőtlenítő-, gomba- illetve baktériumölő hatása révén nagyon jó házi tisztítószer.  Nagyon fontos azonban itt megemlíteni, hogy tilos vegyszerekhez önteni, hiszen nem tudhatjuk, hogy az adott tisztítószerben lévő anyagokkal milyen reakcióba lép. Ecetes vízhez adva kiváló a vízkő oldásra, de akár szódabikarbónás felmosó vízbe is cseppenthetünk párat a baci mentes járólap érdekében.
  5. Továbbá a mosógép öblítőjéhez is adható, szintén nagyon jól fertőtleníti a ruhákat. Azok is bátran próbálják ki akik nem szeretik az illatát. A teafa olaj jellegzetes illata ugyanis ilyenkor elpárolog és csak az öblítőt érezzük a ruháinkon.
  6. Megfázás, nátha esetén is enyhülést hozhat. Párologtató használatával jó hatással van a légutakra, így gyorsabb gyógyulást várhatunk.
Én a fent említettek közül próbáltam az 1. 2. 4. 5. pontokban leírt alkalmazási módokat. A 2. ponthoz annyit fűznék még, hogy a fejbőröm nagyon érzékeny és a harmadik napon már viszketni is szokott. Ilyenkor már szárazsampon után nyúlok. Használata óta még a hajmosás napján sem viszket a fejbőröm és egy nappal az időpontját is sikerült kitolnom. Az 1. pontban leírt áttörléses módszert azonban egy ideje nem alkalmazom. Néha ugyanis azt vettem észre, hogy tényleg nagyon jó, míg máskor úgy, hogy használata után még több csúnyaság jött elő az arcomon. Azonban nem tudom 100%-ban kizárni, hogy ez okozta. Így bőrápolást tekintve még kísérletezek vele. 

Mindenképp szerettem volna bemutatni mi mindenre jó és hatékony megoldást nyújt a teafaolaj. Épp ezért is ajánlom, hogy próbáljátok ki, hiszen ha egyik helyen való alkalmazása nem válik be nem kell, hogy a kukába landoljon, pusztán csak más területeken kell felhasználni. Külön terméket nem szeretnék most bemutatni hiszen számos márka sorakoztat fel 100% tisztaságú teafaolajat.

Remélem tetszett ez a poszt és tudtam hasznos tanácsot adni a felhasználásához. Ti használtok teafaolajat otthon vagy kedvet kaptatok valamelyik felhasználási módhoz?

facebook | instagram | bloglovin | weheartit | krémmánia

0 megjegyzés