amit a bőröd szépségért ma megtehetsz, azt ne halaszd holnapra.

január 28, 2015

A blogon zsíros bőrre való arcápolási termékekről lehet olvasni, most azonban olyan dolgokat szedtem össze, ami általánosságban mindenkire igaz. Legyen kombinált, érzékeny vagy aknés a bőröd, ezeket a tippeket mindenképp fogadd meg. :)

  (forrás: vichy)
Igyál sok vizet
Nekem ezt a legnehezebb betartanom, pedig nagyom fontos, hogy napi 1,5-2 liter folyadékot igyunk. Lehetőleg tiszta vizet, a hidratált bőrért. 

 (forrás: femina)
Ne feküdj le sminkben
Ma már nem tudom elképzelni, hogy sminkben aludjak el. Régen azonban rendszeresen feküdtem le így. :/ Akkoriban csak szempillaspirált és szemöldök ceruzát használtam, de persze ez nem ment fel bűneim alól. Nagyon fontos, hogy maradéktalanul távolítsd el a sminket, még a hajnalig tartó buli után is. Egy hölgy saját magán demonstrálta mennyire káros, ha sminkben alszunk el, hiszen így nem hagyjuk bőrünket fellélegezni.

(forrás: spatrendonline)
Mosd meg az arcod
Ne csak a sminket távolítsd el, hanem a napi koszt is. Ha nem is sminkelsz akkor is minden nap használj valamilyen kíméletes arclemosót. Én saját magamon is észrevettem, hogy mennyire fontos. Az ünnepek alatt kicsit ellustultam és hol a reggeli, hol az esti arclemosás maradt el mondván, hogy úgysem volt rajtam semmi smink. Mondanom sem kell pár nap múlva már meg is jelen egy-két pattanás az arcomon.

(forrás: makeup.com)
Hámlassz!
Szerintem nagyon fontos, hogy az elhalt hámsejteket (a bőrünk igényei szerint) rendszeresen eltávolítsuk. Választhatjuk a szemcsés, fizikai bőrradírt, vagy a sokak által kedvelt, érzékeny bőrűek számára is kedvező kémia hámlasztót.

Használj mélytisztító pakolást
Mióta rendszeresen használok kaolinos (agyagos) arcmaszkot, azóta sokkal szebb a bőröm összképe. Én továbbra is a himalaya herbals neem maskját ajánlom, de bátran próbáljatok ki mást is, ahol legalább a harmadik, negyedik helyen áll az agyag.

(forrás: 2perc.net)
Fényvédőzz!
Nekem sem a kedvencem a fenyvédők állaga, de kitartó próbálgatások során biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Nem csak nyáron, hanem az év 365 napján ez legyen az első, ami az arcotokra kerül. 8o%-ban a Nap káros sugarai okozzák a korai öregedést. Biztosan ti is láttatok már a fotót a kamionsofőr bácsiról, akinek az arcának bal oldala a folyamatos napfénynek volt kivéve. Szerintem a kép magáért beszél. Az aki pedig kémia hámlasztót használ annak duplán kötelező, ha nem szeretne pigmentfoltokat.

(forrás: surgictouch.com)
INCI ismerete
Sose vásárolj terméket az INCI (összetevők) ismerete nélkül. Ha nem vagy egy összetevő lista elemző akkor hívd segítségül a krémmániát és inkább vedd a fáradtságot és menj vissza mégegyszer. Sokszor a natúr termékekben is csupa káros dolog van és fordítva. Kerüld az alkoholt és az illatanyagokat.

Ti mit szoktatok elhanyagolni? Láttátok már ezeket a döbbenetes képeket?

4 megjegyzés

  1. Nálam egyelőre a konkrét fényvédő maradt ki, habár nyáron próbáltam olyan nappali arckrémet és alapozót használni, ami tartalmaz, de hát ez sajnos édes kevés.
    A többi lépéssel szerencsére nincs gondom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy az elég, de kb csak halottnak a csók. De ha a többi megvan az is már jó. :)

      Törlés
  2. Ezek tényleg hasznos tippek. :)
    Nekem hormonálisan problémás a bőröm, de a gyógyszerek helyett a profi bőrápolást választottam, és bár drágább és macerásabb, egy csapásra a ráncokat is megelőzöm (remélem) velük. ;)
    Én egész évben hámlasztok, de sajnos csak a hámlasztás óta fényvédőzök, pedig már régen kellene. Amúgy 34 évesen igazán nem lehet okom a panaszra ami a ráncokat illeti, de most a rutinomban szerepel AHA és BHA hámlasztó, retinal és antioxidáns szérum na és persze minimum 35-ös fényvédő, és ezekkel elég szépen ki lehet tolni a ráncmentes bőrt.
    A Krémmániás Apolka kupált ki a témában 2,5 éve, nagyon hálás vagyok neki, a profi bőrápolási rutin jár minden nőnek. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon sok mindent krémmánián tanultam meg. Az otthoni kémia hámlasztásról azelőtt sosem hallottam, ahogy a PC termékekről sem. Most szeretnék rendelni 2%-os BHA -t. Nagyon kíváncsi leszek a hatására.
      Örülök, hogy tetszik és, hogy hasznosnak találod a bejegyzést. :)

      Törlés