gold gold gold.

március 14, 2015

A mai bejegyzésben három különböző arany szemfestéket szeretnék bemutatni. Név szerint a Maybelline color tattook közül a 05-eternel goldot, a L'Oréal Infaillible 002 hourglass beige elnevezésűt és az Avon hosszantartó krémes szemfestéke közül a gold gleam színűt.

Kiszerelés
Mindhárom tégelyes kiszerelésű, így szinte elkerülhetetlen, hogy belenyúljunk a termékbe. Az Avon azonban csúfosan alul marad, mert elég szűk a szája. Aki hosszabb körmöket visel, lehet ki sem tudja nyerni a terméket, de a vége felé szerintem még az egész rövid körmű hölgyeknek sem lesz egyszerű a dolga. A L'Oréal (3,5 g) viszont plusz pontot érdemel, mert még egy kis védő műanyag rész is van a festék  felett.

Szín
Habár mindegyik arany színű mégis nagyon különbözőek. Aki valóban sárgás színre vágyik az a Maybellinet válassza. Kicsit nagyobbak a csillámok, de szerintem ez még bőven belefér. Ne azokra a hatalmas nagy glitterekre gondoljatok, de a másik két termékhez képest valóban méretesebb. Az Avon krémes szemhéjfestéke egy igazi pezsgőszín, míg a L'Oréal bizonyos fényviszonyoknál már-mar ezüstösnek hat.

Tartósság
Ebben a kategóriában talán nem is tudnám megmondani melyik a győztes. A CT-k ismertek arról, hogy nagyon tartósak, ez a szín viszont kicsit kakukktojás. A nagyobb csillámok ugyanis picit peregnek. Ezt leszámítva a fedett szemhéjamon alap nélkül is megállja a helyét. A L'Oréal is elég tartós, csak a nap végére nagyon minimálisan gyűlt össze a redőkbe, de az még abszolút vállalható volt és itt sem használtam szemhéjbázist. Az Avon esetén inkább az eldolgozással van a bajom, ugyanis sem ujjal sem ecsettel nem tudom olyan szépen eloszlatni, de ha sikerül akkor viszont ez sem hagy cserben.

Ár
Én a CT és az Infailliblet akciósan vettem, eredeti ára egyébként mindkettőnek 2000 Ft felett van, ha jól emlékszem talán majdnem a 3000 Ft-ot is elkérik értük. Ezekkel szemben az Avon jóval kedvezőbb áron adja a hasonló termékét, nagyobb akciónál akár 1000 Ft alatt is megrendelhetjük.

(balról jobbra: Maybelline, L'Oréal, Avon)

Ahogy a képeken is láthatjátok, hiába a sok hasonlóság, mégis mindegyik nagyon különböző. Én nem bántam meg egyik beszerzését sem, mert csodaszép és tartós sminket lehet velük készíteni. :)

Ti használtok arany színű szemfestéket? Próbáltátok már valamelyik márka termékét?

2 megjegyzés

  1. Nagyon szeretem a CT-ket és az arany színt, de a Maybelline terméke nekem túl sárgás. Köszi az összehasonlítást, azt hiszem megrendelem az Avon termékét :)

    VálaszTörlés