nude rúzsok harca.

november 12, 2015

A nude rúzsok vitathatatlanul az aranykorukat élik. Sorra jelennek meg a nude ajakrúzs kollekciók a különböző márkáktól. De mi is a népszerűségük titka? A könnyű felvitel, hiszen akár tükör nélkül is használhatjuk. Kiemeli ajkaink természetes színét, ugyanakkor mégsem túl harsány, így bármilyen alkalomkor megállja a helyét. Ha eddig még nem használtál rúzst vagy még félsz egy élénk színt feltenni, akkor ezt a bejegyzést mindenképp olvad el. :)
A nude vagyis természetes színű rúzsok mindig magukban hordanak egy színtónust. Lehet az rózsás, barackos, mályvás vagy egészen sötétbe hajló, barnás is. A lehető legszebben az az árnyalat mutat, ami csak egy vagy maximum két árnyalattal sötétebb az ajkunk eredeti színétől. Persze ez nincs kőbe vésve, a sminkelés téren nincsenek szabályok. :) Én is szeretek kísérletezni, épp ezért különböző mélységű és tónusú nude rúzsok sorakoznak nálam. Haladjunk hát a világostól a sötétig.

Avon Modern Romance Színmegújító ajakrúzs - Tempered
A szeptemberi katalógusban debütált a Modern Romance kollekció 6 nude rúzsa. Nekem a Tempered, barackos árnyalatot volt szerencsém kipróbálni. A színmegújító rúzsokhoz viszonyítva kevésbé pigmentált. Kissé áttetsző, hagyja érvényesülni a szánk eredeti színét. Önmagában nekem picit kevésnek bizonyul, de kezdőknek nagyon jó darab lehet. Általában egy nude szájkontúr ceruza fölé viszem fel, aminek így nagyon szép fényt és egy kis plusz barackos színt ad.

Rimmel Lasting Finish by Kate Moss Nude - 45
Pár hónappal ezelőtt jelent meg a Rimmel Kate Moss Nude kollekció, amiben 5 szín kapott helyet (itthon csak 4 kapható). A kollekció részét képezi még egy ajakbalzsam, ami kisimítja a szánk felszínét, így jobban siklik rajta a rúzs. Ez a "vedd meg mellé az ajakbalzsamot, mert anélkül szárít" című üzletpolitika szerintem nem a legjobb... de tény, hogy bejött, mert azt is megvettem hozzá és egyfajta primerként használom előtte. A 45-ös, rózsaszín tónusú rúzst választottam. Talán az én halvány számhoz ez passzol a leginkább, de sokszor mégis világosnak érzem. Aki ismeri a Kate Moss rúzsokat annak az állaga és a (számomra) nem túl kellemes illat már ismerős lehet. Őszintén szólva nem rossz, de engem nem nyűgözött le.
L'Oréal Color Riche Collection Exclusive - Eva's Nude
A L'Oréal már több mint egy éve megalkotta a Prive kollekcióját. A reklám számomra itt már sokkal meggyőzőbb. Hírességekkel közösen alkották meg az adott színésznő bőrtónusához, haj- és szemszínéhez leginkább passzol nude, vörös és pink színt (előbbi sajnos itthon még nem kapható). A sztárokkal azonosulva mi is könnyedén kiválaszthatjuk a hozzánk leginkább passzoló árnyalatot. Nekem ugyan Eva Longoria barackos rúzsa van meg, mégis jól passzol. Bővebben ITT olvashattok róla.

Avon Indulgence - Honey Flower
A Honey Flower talán a legszebb árnyalat, ami a birtokomban van. Nagyon szeretem és rengetegszer nyúlok érte. Géles formulája van, de rajtam nem csúszkál. Egyenletesen kopik és meg ápol is. Talán ez az abszolút favorit, havi kedvencek között is szerepelt már.


Pupa Miss Pupa Velvet Mat - 102
Nemrégiben szereztem be az első matt nude rúzsomat a Pupa kínálatából. A márka nagyon hamar belopta magát a szívembe. Jó minőségű termékeket kínálnak, bátran veszem meg a számomra ismeretlen termékeiket is. Épp ezért az elvárásaim is magasak. Jelentem ebben a matt rúzsban sem kellett csalódnom. Elképesztően pigmentált, egyetlen húzással is szép eredményt érhetünk el. Teljesen matt és hosszú órákig bírja, még evés-ivást követően is. Minden előbb felsorolt jó tulajdonságáért cserében viszont picit szárít. Nem vészes, de mint említettem a mérce jó magasan van.

L'Oréal Infallible Mega Gloss Bar szájfény - matt Amen 401
A L'Oréal szerintem egy csúcs terméket alkotott, leszámítva a megtévesztő elnevezést. Matt szájfény? Agyrém. No mindegy, mert a lényeg a csodás formulában rejlik. Nem szárad teljesen mattra, hanem bársonyos finisht kapunk. Egyáltalán nem szárít és egészen új applikátort kapott. Ha többet szeretnél róla olvasni akkor KATT

Pupa I'm Matt Lip Fluid -012
Aki régóta követ annak már mondanom sem kell, hogy imádom a folyékony ajakrúzsokat. Az előbb említett L'Oréalhoz hasonlóan ez sem szárad rá az ajkainkra, de teljesen matt finishű. Ne a NYX Soft Matte Lip Cream, illetve a Bourjois Rouge Edition Velvettől megszokott csókállóságot várjuk, bár ezt a termék nem is ígéri. A pigmentáció itt is elképesztő, kellemes viselet és tartós. A színek kicsit megtévesztőek az üzletben, természetes fényben sötétebbek. Picit többet vártam, de ettől függetlenül nagyon jó termék és gyönyörű színekben kapható.

Essence I love Nude Long Lasting - Cool Nude 05
Na és akkor jöjjenek a sötétebb árnyalatok. Az Essencnél már régóta megtalálható a I love Nude kollekció darabjai. Ha az egészet együttesen nézzük szerintem ez a leggyengébb. A 4 szín közül 2 elképesztően világos. Nem tudom elképzelni kinek állhat jól az a két szín. Nekem a legsötétebb mályvás árnyalat van meg. Ez már valóban nem az én világos bőrömnek megfelelő, mégis nagyon szeretem. Hozzá passzoló outfittel és szemsminkkel még rajtam is jól áll. A Long Lasting rúzsok formulájával megegyező és valóban hosszantartó. A szín egyenletesen kopik és nem is szárít.

Avon 3D - Twig
Ha már nude színekről van szó, nem hagyhatom ki Kylei Jennert sem a buliból. :D A barnásabb, matt rúzsokat kétség kívül ő tette ismét népszerűvé. A 80-as évek óta szerintem senkinek nem jutott eszébe ilyen színt viselni. Az Avon új 3D-s rúzsai közül a Twig egy mélyebb, barnás nude. Jól pigmentált, csak úgy siklik az ajkakon és tartós is. Ezt a darabot már én is csak ütögető mozdulatokkal viszem fel, az éles kontúrt pedig egy rúzsecsettel adom meg neki.

A kilenc rúzs közül képtelen lennék csak egyet választani. Hiába sorolhatók egy kategóriába mind más és más. Sietős reggeleken jöhet a Rimmel, az Avon Modern Romance és a L'Oréal Color Riche rúzs. Ha matt lázban égek, akkor biztos befutó a L'Oréal újdonsága, a Pupa folyékony és matt ajakkencéje. A szürke napokon szívesen nyúlok a sötét Essence és Avon 3D rúzshoz, szigorúan hozzá illő sminkkel és ruhával. Amikor pedig nem tudok dönte a természetes színek között akkor mindig számíthatok a nagy kedvenc Hony Flower árnyalatra az Avon Indulgence kínálatából.


Van kedvenc nude rúzsotok? Próbáltátok valamelyiket?

8 megjegyzés

  1. Nekem tudod mi a kedvencem? :) Bourjois Rouge Edition Lipstick 12 Hours - a 31-es.
    A sminkesem mondta, h ez a tuti, egy az egyben MAC Velvet Teddy dupe és a Catrice Long Lasting Lip Pencil nude színével lerobbanthatatlan. Kicsit vadászni kell, nem mindenhol kapható, de igazi "My lips but better" árnyalat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszi szépen. :) Ha valamit választhatnék a MAC-től az pontosan az a rúzs lenne. Ha legközelebb a Müllerbe járok mindenképp megnézem, hogy kapható-e. :)

      Törlés
  2. És hol vannak itt nude rúzsok? Mert én csak pirosat meg téglaszínt és rózsaszínt látok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, ha Te csak ezt látod. Lehet, hogy így egymás mellett pirosasba hajlik a kép, de ha egy igazi vad vörös rúzs lenne mellé húzva nem ezt gondolnád.

      Törlés
  3. Szépségesek. :) Én valahogy nehezen tudok velük megbarátkozni, vagy is hát az jól menne, de nehezen találok hozzám illőt. Most leginkább az Essence Natural Beauty árnyalatát kenegetem, nekem az az én my lips but better színem. Nézegettem az Essence és a Rimmel nude rúzsait is, de az összes rettentő világos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre több nude kapható már a drogériákba is. Én egy Catrice darabbal szemezgetek most, szerintem előbb utóbb Te is megtalálod a tökéletest. :) A Rimmel és az Essence rúzsai szerintem is nagyon világosak, nem tudom ki(k) azok aki(k)nek valóban jól áll. :/

      Törlés
  4. Rimmeléktől én is megvettem az egyik nagy világos (talán a 42-es), és 45-ös rúzst a nude kollekcióból, illetve az ajakbalzsamot. Meglepő módon nekem nagyon bejött az ajakbalzsam, én is primerként használom, és nem csak a Rimmel rúzsok alá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sajnos a napokban eltörött, így most nagyon mérges vagyok. Pedig egyébként szerintem is jó az ajakbalzsam.

      Törlés