szépségnap avagy otthoni spa rutin.

november 09, 2015

Munkanapokon szinte mindig viselek sminket, így hétvégén ha tehetem nem festem magam, sőt inkább mindenféle jóval próbálom kényeztetni az arcbőröm. Ha időm engedi az egész testem és a hajam is kapnak ebből az ápolásból. Ezt hívom én szépségnapnak, de kinek mi tetszik, nevezhetjük akár otthoni spa rutinnak is. :)

Arcápolás
Az első lépés természetesen a bőr megtisztítása. Én ehhez a dr Organic géles arclemosómat használom, ami Holt-tengeri ásványokat tartalmaz, ezért jótékony hatással van a pattanásokra és a zsíros bőrre.
A hatékonyabb tisztítás és az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében a Braun Face-szel együtt használom. A gépezet mikrorezgéssel gyengéden, mégis 6x hatékonyabban tisztít, mintha csak a kezeimet használnám. Ezt a lépést persze szemcsés bőrradírral is elvégezhetnénk, de sajnos azok felsértik a bőr felszínét és mikrosérüléseket okoznak, így én száműztem őket (pedig nagyon szerettem). :(
Ha már teljesen tiszta a bőrünk akkor jöhet egy kis "méregtelenítés". A szauna bizonyítottan jó hatással van a bőrre, így miért vonnánk meg ezt az arcunktól? Vannak kifejezetten erre tervezet masinák (arcszauna), de egy jó kis edény a tűzhelyen is megteszi. A vízbe egy kevés himalájai sót teszek, amit a helyi bioboltban szereztem be. Ha nem felejtem el pár csepp teafaolaj is kerül a fazékba, hiszen nagyon jó ellenszere a pattanásoknak. 10 perc gőzölés után a bőröm feszesebb és simább.


A pórusok a gőz hatására kitágulnak, így jöhet egy mitesszer eltávolító tapasz, majd utána egy agyagos pakolás, ami kiszippantja a felesleg olajat a bőrből és a pórusokat is összehúzza. Jelenleg a dr Organic olívás arcmaszkját használom. Nagyon klassz kis pakolás. Kellemes az illata, pedig parfüm nem szerepel az összetevő lista között. Szépen tisztítja és összehúzza a pórusokat, az olívaolaj tartalma miatt pedig nem szárít. Szerintem ez egy olyan agyagos arcmaszk, amit akár még a száraz bőrűek is bátran kipróbálhatnak. ;)
Ezután már csak egyetlen lépés marad, a hidratálás. Sokáig én is azt hittem, hogy a zsíros bőrnek nincs szüksége krémekre, de mekkorát tévedtem. Ma már tudom, hogy attól, hogy olajos tapintású a bőröm, a felszínén akkor is kialakulhat vízhiány. Éppen ezért mindenkinek szüksége van vízpótlásra, csak éppen az állagban rejlik a titok. ;) Utolsó lépésként tehát egy hidratáló maszkot szoktam használni. Többnyire egy kis mézből, olívaolajból és egy E-vitamin kapszulából DIY maszkot készítek. Mostanában viszont rákaptam a fátyolmaszkokra. A legújabb felfedezésem a My Hsin-Ni Q10 Collagen Firming szövetmaszk, amit a Müllerben találtam. Az ázsiai márka rengeteg szövetmaszkot kínál, csodaszép összetevőlistával. A maszk 30 ml szérummal van átitatva, így bőséggel marad az arcunkon fél óra használat után is. A maradékot bemasszírozom a bőrömbe és hagyom tovább hatni. A hatása elképesztő, a bőrömet feltölti, kisimítja, szinte megújul. Fontos esemény előtt szerintem nagyon jó szolgálatot tesz. ;)



Haj- és testápolás
Míg a arcunk hosszú pecekig magába szívja a maszkokat, addig a hajunkat is kényeztethetjük. Többnyire ilyenkor olajos hajpakolást teszek fel. Sokáig az itthon fellelhető növényi olajokból kevertem ki pakolást. A hatásuk vitathatatlan, de sajnos nem kevés macerával jár. Éppen ezért szereztem be az Yves Rocher hajregeneráló olaját. Ami csupa jótékony olajból áll és az illatai is isteni. ITT részletesen is olvashattok róla.
Ha van lehetőségetek akkor vegyetek egy jó meleg fürdőt és lazítsatok még tovább. Ilyenkor jöhet egy klassz testradír. A legújabb szerzeményem az Avon Planet Spa termékcsaládba tartozó Herbal Steam Bath bőrradír. Kellemes, frissítő eukaliptuszos illatú. A sok-sok szemcse eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben simává és puhává teszi bőrünket.
A frissítő fürdő és a hajmosás után jöhet egy kis testápoló. Én többnyire nem használok, mert nem száraz a bőröm, még a kritikus könyök/térd részeken sem, így számomra ez egy plusz kényeztetés. Jelenleg a Biobaza testápoló joghurtját használom, ami egy napozás utáni termék, de nem bírtam a kíváncsiságommal ezért már most, az őszi szezonban is használgatom. Nagyon finom, kókuszos illata van, ami sokáig érezhető a bőrön. A fehér krémnek kell pár perc míg teljesen beszívódik, de érdemes rá várni, mert utána pihe-puha lesz a bőrünk. A Biobaza termékekre érdemes odafigyelni, mert szépek az összetevők, nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges illatanyagot és színezékeket, valamint nem tesztelik őket állatokon sem. :)



Ti szoktatok szépségnapot tartani? Miket csináltok ilyenkor, hogy feltöltődjetek? 

8 megjegyzés

  1. Igazán szuperül hangzik ez az otthoni spa nap, lehet, hogy délután én is benevezek egy ilyen lányos programra :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. :) Ne habozz, egy kis kényeztetés jár nekünk. ;)

      Törlés
  2. Nem mondom, hogy nem hoztad meg a kedvem ehhez a Dr. Organicos arclemosóhoz :D A maszkban viszont van parfüm, legalábbis a krémmániás összetevőlista alapján: http://kremmania.hu/kremek/dr-organic-oliva-arcapolo-pakolas
    A fátyolmaszk is érdekesnek tűnik, bár gondolom nem túl olcsó, meglesem majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem mégegyszer az INCI-t, valóban van benne illatanyag, de a megjelölés szerint az is természetes.
      A fátyolmaszk 600 Ft körül volt, de annyira tocsog a szérumban, hogy én kétszer is használtam. :) Egyébként a Balea új aqua fátyolmaszkja is jó. Pár napja pedig még egy másikat is találtam a DM-ben.

      Törlés
  3. Ez az arc gőzölés nagyon jól hangzik, egyszer lehet végre ráveszem magam én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp. ;) Bár arra figyelj, hogy forrás után kapcsold le és úgy hajolj fölé.

      Törlés
  4. Szia! :) Most találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik, sajnálom, hogy nem korábban sikerült rálelnem :O Ezekről a szövetmaszkokról nem is hallottam még, de nagyon jól hangzanak, veszek is belőlük, mert nagyon kíváncsi lettem! :) Jó olvasni a blogodat, és nagyon szépek a fotóid! :) Csak így tovább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy teszik a blog és remélem sok hasznos infót találsz. :) Megkérdezhetem, hol találtál rá a blogomra?
      A fátyolmaszkok itthon még mindig újdonságnak számítanak, drogériákban elég kevés a felhozatalt, de koreai webshopokban rengeteg felét lehet találni.

      Törlés