TESZT - Catrice Prime and Fine Smink Átalakító Cseppek - Világosító

március 19, 2017

Az utóbbi években több igazán világos alapozó került a drogériák polcára, de még így sem nagy a választási lehetősége a hozzám hasonló Hófehérkéknek. A Catrice Prime and Fine Smink Átalakító cseppek most megoldást nyújtanak, a sötétítő és világosító segítségével könnyedén kikeverhetjük a bőrszínünkhöz leginkább passzoló árnyalatot. Ha kíváncsiak vagytok, mit ígér a termék és mit tapasztaltam, olvassatok tovább.

Amit ígér
Az alapozó színét egyedileg az arcbőrhöz lehet igazítani köszönhetően a magasan pigmentált, folyékony textúrának: a világosabb cseppek világosítják, míg a sötétebb formula sötétebbé teszi az alapozó színét.

  • Személyre szabott cseppek
  • Magasan pigmentált, folyékony textúra
  • Az árnyalatok összemixelhetőek
Amit tapasztaltam
A termék fekete kupakkal záródó, hosszúkás, csőrös tubusban kapott helyet. A világosító bézs, míg a sötétítő cseppek csomagolása barna színű, így könnyedén meg tudjuk különböztetni a két dekorkozmetikumot.

Eddig még nem használtam ehhez hasonló alapozó világosítót, így összehasonlítási alapom nincs, viszont sok véleményt olvastam más termékekről. Ezek alapján az elvárásaim a következők:

  • elsősorban ne változtassa meg az alapozó állagát, eldolgozhatóságát és tartósságát
  • legyen pigmentált és könnyen elkeverhető bármilyen állagú alapozóval
  • harmadrészt, ne okozzon mitesszereket, pattanásokat

Először picit furcsálltam, hogy nem pipettás kiszerelésű, mint a HD Liquid Coverage alapozó, de a formula nem olyan híg, hogy ezt indokolná. A csőrös véggel könnyen adagolható a megfelelő mennyiség, a termék nem túl folyékony, önmagában picit ragacsos állagú.

A színe meglepő módon nem fehér, inkább egy extrém világos alapozóra hasonlít, de így is működik. Pár cseppel körülbelül egy-másfél árnyalatot lehet vele csalni. Sokkal sötétebb alapozóval már nem bánik el, de aki a téli, nyári bőrszín különbséget szeretné kiegyenlíteni, annak tökéletes választás lehet.

Az elvárásaimnak megfelel, nem változtat az alapozó tulajdonságain. Kis mennyiségben a termék alapvető ragacsossága nem érvényesül, szépen elegyedik az alapozóval. A tartósságot sem módosítja, nem zsírosodik tőle jobban a bőröm, de nem is szárít, sőt pattanásokat és mitesszereket sem okoz.

Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni ellene az összetevőlista végén szereplő alkohol. Ez nagyon minimális, tekintve, hogy a világosítóból tényleg keveset használok. Nagy valószínűséggel az a mennyiség már az elkeverés során elpárolog, de azért az extrém érzékeny bőrűek legyenek résen. Nálam nem okozott irritációt. Az alkohol bőrre gyakorolt hatásáról ITT olvashattok bővebben.

Összességében azt kell mondjam, betartja az ígéretét és az én személyes elvárásaimnak is megfelel. :) A színe lehetne még világosabb, hogy az egészen sötét alapozókat is fehérítse, valamint az előbb említett összetevőt is elhagyhatták volna, de ettől függetlenül klassz termék.

A 15 ml-es Catrice Prime and Fine Smink Átalakító Cseppeket 1159 Ft-ért megvásárolhatjátok a Müller és Rossmann üzleteiben.

Használtatok már alapozó világosítót? Mik a tapasztalataitok?

0 megjegyzés