TESZT - Lancôme Matte Shaker folyékony ajakrúzs

május 19, 2017

A Lancôme a Juicy Shaker színezett ajakolaj sikere után megalkotta a matt verziót, a Matte Shaker folyékony ajakrúzst. Amint a közösségi média felületeken megjelentek az első fotók és színminták, azonnal tudtam, hogy ez kell nekem. A Glamour napok során kihasználtam a Müller 20 %-os kedvezményes kupont és megvásároltam a 270-Beige Vintage nevű nude árnyalatot. Ha kíváncsiak vagytok, hogy valóban többet tud-e a Lancôme Matte Shaker, mint egy fele annyiért kapható drogériás, matt folyékony ajakrúzs, akkor tartsatok velem.

Amit ígér
Végre egy matt folyékony ajakrúzs, amely kényelmes viseletet biztosít, anélkül, hogy kiszárítaná az ajkakat. A Juicy Shaker új, matt finishű változata. Kétfázisú formulája tartós viseletet nyújt és nem szárít. Második bőr hatás. 7 árnyalatban kapható. Használat előtt felrázandó.
Amit tapasztaltam
Külsőre nem sok változás történt, a forma ugyanolyan, mint a Juicy Shakernél, csupán az ezüst kupakot feketére cserélték. A matt verziónál a kétfázisú formula nem különül el, a rázogatásnak pusztán csak az a funkciója, hogy az eper formájú cushion szivacs felvegye a festéket. Az illata

A formula nagyon jó, ehhez hasonlóval még nem találkoztam. Érezhető a 'víz az olajban' emulzió, aminek köszönhetően nagyon könnyed az állaga. Felkenést követően nem szárad azonnal mattra, így van idő a korrigálásra. A drogériás ajakrúzsokhoz viszonyítva sokkal több idő kell neki, hogy teljesen matt hatású legyen, de jóval komfortosabb viselet az ajkakon. Ígéretéhez hűen valóban olyan, mint ha nem is viselnék rúzst.

A színintenzitásra nem lehet panaszkodni, mert nagyon erős pigmenteket tartalmaz. Egyetlen egy húzással is teljes fedés érhető el. Az applikátor miatt egy picit nehéz precíz vonalat húzni, meg kell tanulni az eper formájú cushion szivaccsal határozott kontúrt festeni vagy érdemes előtte egy színben passzoló ajakceruzát használni.

A tartóssága kimagasló, hosszú órák elteltével sem érzem azt, hogy szárítaná az ajkaimat, illetve a színe sem változik, mint ahogy azt más termékeknél tapasztaltam. Étkezést követően az alsó ajkam belső felszínén picit megkopik, de ezt akár még tükör nélkül is ki tudom javítani.

A Juicy Shakernél nehezményeztem, hogy alkoholt is tartalmaz. Sajnos ez itt sincs másképp, de érdekes módon épp a matt változatnál nem okoz problémát. Ezek után elgondolkoztam, hogy vajon akkor mégse az alkohol okozta a Juicy Shakernél az ajkaim kiszáradását? Választ ugyan nem leletem, mindenesetre érdekes ez az ellentét.

Ezelőtt még sohasem próbáltam más magas minőségű folyékony matt rúzst így összehasonlítási alapom nincs, viszont a drogériás viszonylatban az eddig általam legjobbnak kikiáltott terméket is kenterbe veri. Aki hozzám hasonlóan imádja a folyékony matt ajakrúzsokat és nagyon száraz ajkai vannak, annak mindenképp azt javaslom, hogy tegyen egy próbát. Figyelje az akciókat, gyűjtögessen, mert valóban megéri az árát.

A Matte Shaker szerintem egy szuper termék, az állaga, a textúrája és a tartóssága is kiemelkedő. Én úgy gondolom ennek még sokkal nagyobb sikere lesz, mint nagytestvérének. A KrémMániás vélemények is azt mutatják, hogy valóban megéri a 7300 Ft-os árát. A 6,2 ml-es folyékony ajakrúzst megtaláljátok a forgalmazó parfümériákban.

Ti próbáltatok már a Matte Shakert? Melyik a kedvenc folyékony ajakrúzsotok?

2 megjegyzés

  1. Gyönyörűek a fotók, de én örültem volna legalább egy swatchnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Őszintén megmondom, hogy teljesen elfeledkeztem róla. Nagyon sokszor próbálkoztam már szép 'ajakfotót' készíteni, de mindig borzalmasan nézett ki.
      Köszi, hogy szóltál legközelebb figyelek erre. :)

      Törlés