TESZT - Nourish Balance tápláló peptid szérum

május 01, 2017

Nagyon örültem, amikor pár hónappal ezelőtt megkeresett a Nourish, hogy lenne-e kedvem kipróbálni pár terméket a kínálatukból. Korábban már hallottam a márkáról és nagyon szimpatikus volt számomra az, amit ők képviselnek, így nem is volt kérdés, hogy elfogadom az együttműködés lehetőséget. Elsősorban a Balance termékcsalád keltette fel az érdeklődésemet, amely kombinált, zsíros bőrre lett kifejlesztve. Végül a termékcsalád tápláló peptid szérumára esett a választásom. Lássuk, mit ígér és mit tapasztaltam a használata során.

Amit ígér
Kombinált bőrre. A készítményben lévő vitaminok és növényi hatóanyagok szabályozzák a bőr nedvességét és finomítják a pórusokat. Hatóanyagai megvédik a bőr szerkezetét, csökkentik a finom vonalakat, ráncokat és a bőr fénylését, miközben fenntartják a megfelelő hidratációt. A tripeptidek stimulálják a kollagén termelést a frissebb, fiatalosabb megjelenésért. Szuper hidratáló hialuronsav tartalma feltölti a bőrt. Az antioxidáns C- és E-vitaminok védik a bőrt a káros szabadgyököktől. A B-vitaminok segítik a bőrhidratációt és szabályozzák a faggyútermelést.
80%-ban organikus összetevőket tartalmaz.
Reggel és este tisztítás után pumpáljon kevés mennyiséget az ujjbegyére és vigye fel az arc, a nyak és a dekoltázs területére. Használható a hidratáló krém alá vagy fölé is.

Amit tapasztaltam
A termék papírdobozban kapható, minőségi és letisztult design jellemzi. Az áttetsző, fehér színű gél pumpás üvegben kapott helyet, mely műanyag kupakkal, erősen záródik. A szérumot finom, zöldalmás illat jellemzi.

Az összetevőlista szép, a termék nem tartalmaznak szintetikus színezéket, szulfátokat, szilikont és alkoholt. Az INCI hatodik helyén található Niacinamide, vagyis B3-vitamin, ami 2% mennyiségben hatékonyan csökkenti a faggyútermelést és normalizálja a pórusok méretét, illetve jól hidratál, serkenti a kollagéntermelést és a pigmentfoltokat is hatékonyan halványítja. Továbbá található benne jojobaolaj, E-vitamin, hialuronsav, Sodium Ascorbyl Phosphate, ami egy viszonylag új, stabil formája a C-vitaminnak. Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenem a Palmitoyl Tripeptide-5 névre hallgató peptidet. A peptidek elősegítik a bőrünk kollagéntermelését, segítik a sebgyógyulást (további jótékony hatásairól ITT olvashattok). Egy apró kivetni valót találtam az INCI-ben, méghozzá a lista végén szereplő parfümöt. Igazából ez már nagyon csekély mennyiség, az én bőrömet nem irritálta, de extrém érzékeny bőr esetén érdemes előtte egy mintát kipróbálni.
SZERKESZTÉS: A cég értesített, hogy a termékben található parfüm, valójában természetes aroma. Sajnos az összetevőlistában nem tudják megkülönböztetni a természetes és mesterséges illatanyagokat, illetve az aromákat sem. Sőt mi több, a feltüntetett parfum/fragrance lehet egy vagy akár több illatanyag együttese is.

Egy pumpálásnyi bőven elég az arcomra, sőt még a nyakamra is jut belőle. Nagyon gyorsan, szinte pillatanok alatt magába szívja a bőröm, viszont egy minimális ragacsos érzet marad utána. Nem kell aggódni, mert ez pár perc elteltével elmúlik és folytatható a több lépéses arcápolási rutin. Jól együttműködik más kozmetikumokkal és sminkelni is könnyedén lehet rá.

A bőr túlzott faggyútermelését több minden okozhatja (nem megfelelő kozmetikumok használata, kevés folyadékbevitel, étkezés...). Elég nehéz normalizálni a faggyútermelést, de az évek során sikerült több olyan terméket találnom, amely jó hatással volt a bőrömre és visszafogta a zsírosodását. Érdemes egyébként nem csak kozmetikumokkal, de sminktermékekkel is kísérletezni, mert nagyon jó kombinációkra lehet bukkanni.

Visszatérve a termékre, azt kell mondjam: igenis hatásos. Ha teljes mértékben nem is normalizálta a bőröm faggyútermelését, láthatóan sokkal kevesebb faggyút termel a bőröm, jóval később fénylik át az arcom. A rendszeres használat mellett érezhető, hogy szabályozza a faggyútermelést. Továbbá a bőröm összességében sokkal szebb, jobb a textúrája, és úgy veszem észre, hogy a pirosságot is lehúzza és a pattanások után maradt sérült bőr regenerálódását is felgyorsítja.

A Nourish Balance tápláló peptid szérum valóban azt nyújtja, amit ígér, bátran merem ajánlani a márka termékeit. A kozmetikumok nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket és a gyártó nem végez állatkísérleteket sem. A termékcsalád minden tagja a Vegan Society által minősített. A Nourish termékeket forgalmazó webáruházak listája ITT található. A 30 ml-es peptid szérum kb. 7500 Ft-ba kerül.

Próbáltatok már valamit a Nourish kínálatából?

6 megjegyzés

  1. Az idő melegedésével nálam is a faggyútermelés és a pórusaim méretének csökkentése került előtérbe. Utóbbira eddig a retinol vált be a legjobban, sajnálom, hogy nyáron le kell róla mondanom, de most úgy látom, hogy egy kis BHA+niacinamid, illetve az agyagos maszk jó alternatíva lesz helyette.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Retinolt még nem próbáltam, de a kívánságlistámon van. Az agyagos maszkokat én is nagyon szeretem. Heti egy használattal szépen tisztítja a pórusokat. Én most ismét beszereztem a La Roche-Posay Effaclar K+-t, nekem mitesszerek ellen nagyon hatékony. Ha érdekel, arról is van poszt a blogon. :) Illetve az Innisfree zsíros bőrre való fizikai fényvédőjét szeretném megrendelni, mert az is szuper. Visszatartja zsírosodast és primerként is szuper. Én szerintem ezeket a termékeket fogom bevetni a hőségben.
      A The Ordinary niacinamid szerumát használod?

      Törlés
    2. Nekem meg a La Roche-Posay krém kívánságlistás már régóta, olvastam is a posztodat. :)
      Igen, a The Ordinary is megvan, illetve a COSRX Galactomyces esszenciája is, amely szintén tartalmaz niacinamidot. Nem akarom elkiabálni, de szerintem az utóbbi jobb.

      Törlés
    3. Én imádom az LRP termékeket. A Glamour napok során a Duo+-t is (újra) beszereztem és azóta sokkal szebb a bőröm. Remélem majd Te is legalább annyira megszereted, mint én.
      A Galactomyces esszenciám pont a napokban fogyott el. Szerettem használni, lehet később még újraveszem, de most nem érzem azt, hogy azonnal pótolnom kell. Klassz termék, de azt nem vettem észre, hogy a faggyútermelést szabályozná. :/
      A The Ordinary termékekről elég vegyes véleményeket olvastam, de idővel biztosan kipróbálom, mert hajt a kíváncsiság, na meg az ára is baráti.:D

      Törlés
  2. Én most az enzimes hámlasztójukon gondolkodom. Kellene valami nyárra, a Retinol és AHA helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abból érkezett hozzám pár pici minta. Egyelőre még én is csak ismerkedem vele és próbálkozom mind a háromféle használati móddal. :)

      Törlés