TESZT - PUPA Zero Redusi sminkeltávolító balzsam kombinált bőrre

augusztus 01, 2017

Lassan több mint másfél éve, hogy a micellás vizeket leváltottam különböző sminklemosó olajokra és balzsamokra. A tapasztalataim alapján ezek a termékek sokkal hatékonyabban távolítják el a sminket és lényegesen kíméletesebbek a bőrhöz. A legújabb szerzeményem ebben a kategóriában a PUPA Zero Redusi sminkeltávolító balzsam, a mai bejegyzésben róla lesz szó.

Amit ígér
Egy balzsam, mely az ujjak melegének hatására krémmé alakul át. Azonnal eltávolít mindenféle, vízálló és tartós sminket is, maradványok nélkül. Különleges bojtorján és édesgyökér kivonattal dúsítva, melyek segítenek a faggyúmirigy váladék szabályozásában és a bőr megtisztításában.

Alacsony allergia kockázat
Bőrgyógyászatilag tesztelt
Szemészetileg tesztelt
Parabénmentes

Használati mód: ujjaival fogjon egy csöppet a termékből és masszírozza közvetlenül a száraz arcra, szemre és ajakra a smink feloldásához. Vízzel öblítse le vagy egy vattakorong segítségével távolítsa el.

Amit tapasztaltam
A csomagolás nagyon egyszerű, letisztult. A fehér műanyag tégely papírdobozban kapható. A kupakot letekerve egy műanyag védőlap fedi a sminklemosót, de sajnos spatula nem jár mellé, ezért én az Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay maszk spatuláját használom hozzá. Az illat kellemes, parfümös jellegű.

Az összetevők közt rengeteg növényi olaj/vaj megtalálható. Nagyobb mennyiségben tartalmaz méhviaszt, kakaó- és sheavajat. Fellelhető benne napraforgó-, makadámdió-, mogyoró- és borágóolaj, valamint bojtorján gyökér kivonatot, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, illetve édesgyökér kivonatot, amely nyugtatja, puhítja és simává teszi a bőrt. Parabén- és alkoholmentes.

A balzsam textúrája viaszos jellegű, sokkal tömörebb, mint a korábban használt The Body Shop kamillás sminklemosó vaj. Spatulával kb egy nagyobb mogyorónyi mennyiséget oszlatok el a bőrömön, majd könnyed, körkörös mozdulatokkal átmasszírozom vele az arcom. A kéz melegére jól olvad, és szépen feloldja a sminket, de a leírással ellentétben nem válik krémessé, csak könnyebb, olajosabb formulája lesz. Vízzel érintkezve a textúrája tejessé válik. Leöblítés után a bőröm selymes, puha, nem húzódik és nincs utána zsíros érzet.

Első pár használat során nagyon megtetszett, tényleg hatékonynak bizonyult, később viszont észrevettem, hogy a szempillaspirállal nem bánik el teljes mértékben. Érezhető, hogy eltávolítja a festéket és puhává teszi a szempilláimat, de a töveknél mégis marad egy minimális festék/balzsam. Valószínű, hogy ezt más észre sem venné, de nekem szinte láthatatlan szőke szempilláim vannak, ezért nagyon könnyen meglátszik a lehető legminimálisabb maradvány is. A problémára sikerült megoldást találnom: a balzsam lemosása után egy benedvesített mikroszálas kendővel egyszerűen letörlöm a maradékot a szempilláim tövéről.

Ne feledkezzetek meg az arctisztítás utolsó lépéséről sem, használjatok arclemosó gélt, hiszen a termék csupán a smink lemosására szolgál!

A fent említett apró problémát leszámítva szívesen használom, de nem ez a kedvencem. A Zero Redusi sminkeltávolító balzsam kombinált és érzékeny bőrre, illetve egy minden bőrtípushoz ajánlott változatban kapható. A 100 ml-es sminklemosó balzsamot 5190 Ft-ért tudjátok megvásárolni a PUPA szaküzletekben.

Ti milyen sminklemosót használtok? Használtatok már sminklemosó balzsamot?

1 megjegyzés

  1. Ebben a műfajban eddig a Heimish All Clean balzsamot próbáltam, nekem tetszett. Első lemosóként most a Klairs Black Deep Cleansing Oilt használom, de szeretem a sima, patikai mosdókenőcsöt is. :)

    VálaszTörlés