teszt - C20 Pure Vitamin C 21,5 Advanced Serum.

október 16, 2015

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a koreai C20 Pure Vitamin 21,5 Advanced szérum. Nem véletlen, hiszen nagyon magas koncentrátumban tartalmaz C-vitamint, ami nagyon jó hatással van a bőrre... No de haladjunk csak szépen sorban.
Sokaknak ismerős lehet a termék, hiszen ez már egy megújult formula. Azelőtt OST C20 néven volt kapható, ami illatanyagot és alkoholt is tartalmazott, valamint sokan panaszkodtak a ragacsos érzetre is. Most már egy sokkal szebb összetevő listával dobták újra piacra és a C-vitamin mennyiségét is növelték. Az összetevők között megtaláljuk a hialuronsav só formáját, amely egy természetes hidratáló. Van benne egy kevés pantenol, allantonin, vagyis fekete nadálytő kivonat, ami remek gyulladás csökkentő, sőt a INCI első helyén nem sima víz, hanem homoktövis víz áll, ami antioxidáns hatású.

A szérum egy narancssárga dobozban érkezik, amiben külön van csomagolva a pipettás adagoló. Nekem ez egyből plusz pont, szerintem klassz, hogy eredetileg egy rendes kupakkal záródik a termék. Ez utazáshoz is jól jöhet, én el is tettem. A design elég minimál. A barna üvegcsén egy szintén narancssárga címke van. A pipettás kupak jól záródik, viszon eleinte szerintem kifolyt az üveg menete szélén és elég csúnyán rászáradt. Most, hogy már fogyatkozik a termék ilyesmit nem tapasztaltam.

Amit tapasztaltam
És akkor lássuk a hatását. A C-vitamin nagyon jó a károsodott, heges, gyulladt, pattanásos bőrre, de természetesen anti-aging szérumnak is nagyon klassz. A C-vitaminnak van némi fényvédő tulajdonsága is ezért én reggelenként használom. Három csepp bőven elég az arcomra, de ha nyakra és/vagy dekoltázsra is kenek akkor 5-6 csepp kell. Elég halvány, sárgás színe van, ami szerintem kissé büdi, de szerencsére amilyen gyorsan beissza a bőröm, olyan gyorsan el is múlik a szaga. A első verziót ugyan nem próbáltam, de ennek tényleg nincs ragacsos utóérzete. Én a következő kozmetikum felvitelével szoktam picit várni, mert nem mindennel működik olyan jól. Például a primerem is kukacosodik, ha ezt használom, de ezzel még kísérletezem...
No és a hatása? Az valóban nagyon jó. Sokkal szebb a bőrképem, simább és puhább az arcom. Barna foltjaim nincsenek, de a pattanások után maradt pirosságot nagyon gyorsan lehúzza. Láthatóan egységesebb színű a bőröm amióta használom. A gyulladás csökkentő hatása is jó, pikk-pakk eltűnnek a kialakuló félben lévő csúnyaságok. Szerencsére csak egyetlen hegem van, pontosabban csak volt, mert amióta használom a helyét sem találom. Szóval akinek a bőre jóval hegesebb az is szép javulást várhat ettől a szérumtól.

Egy szó mint száz, nagyon-nagyon szeretem a hatását, habár lehet, hogy a BHA-val együtt működik ennyire jól. Mindenesetre elégedett vagyok és ha elfogy valószínű, hogy újra is fogom vásárolni. Ami még nagyon fontos, hogy hűtőben tároljátok mert a C-vitamin sérülékeny és könnyen veszít a képességéből.

A WishTrenden tudjátok megrendelni, 29,99 $-ért. Egy ilyen koncentrált szérum esetén szerintem nem is drága, de lévén, hogy elég lassan fogy sokáig ki fog tartani tehát megér egy próbát.

Ti próbáltatok már valamilyen C-vitaminos szérumot vagy készítményt? Mik a tapasztalataitok?


5 megjegyzés

  1. Nekem nem vált be sajnos, a homlokomon több lett a pattanás és a mitesszereim száma is megnőtt tőle, pozitív hatását nem fedeztem fel, valószínűleg azért, mert inkább pigmentfoltos bőrre és pattanások utáni hegekre hatékony, nekem pedig egyik sincs szerencsére. Bár az anti-aging hatást lehet, hogy a későbbiekben a bőröm majd meghálálja, mindenesetre én megváltam tőle. Egyébként wishtrenden már egy ideje akciós, $24.99

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én leginkább az anti-aging és a gyulladáscsökkentő hatása miatt vettem meg. Utóbbira jól bevált, az meg, hogy 5-10 év múlva lesz-e eredménye azt nem tudom, csak remélem. :) Sajnálom, hogy Neked nem jött be. :/ Én egyébként az argánolajjal jártam így, pedig nem komedo képző...de mégis több mitesszerem lett tőle ezért azóta csak hajvégápolóként használom.

      Törlés
  2. Ezt mindenképp ki kell próbálnom :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt mindenképp ki kell próbálnom :)

    VálaszTörlés