teszt - La Roche-Posay Toleriane Ultra szemkörnyékápoló.

november 15, 2015

Ha emlékezetem nem csal még nem említettem a blogon, hogy a szemem, illetve szemkörnyékem mennyire érzékeny. Sajnos nagyon hamar kipirosodik és korántsem mindegy milyen krémet használok az ápolására, mert sok készítmény sajnos csíp. Van egy sanda gyanúm, hogy olykor a szemem körül is ekcéma alakul ki, mert sokszor nemcsak ég, hanem viszket is, de erről nem vagyok teljesen meggyőződve. Próbálkoztam már növényi olajjal, illetve zsírosabb krémekkel, de azokat nagyon nehezen viseltem el. A könnyedebb állagúak pedig korántsem hidratáltak annyira, mint amennyire kellett volna. Ezért esett erre a LRP szemkörnyékápolóra a választásom. Lássuk mit tud!

Amit ígér
Intenzív hidratáló és bőrnyugtató hatású készítmény. Szabadalmaztatott [Neurosensine + Niacinamide] hatóanyag-kombinációjával hatékonyan lép fel a szemkörnyéki duzzanatok és diszkomfortérzet ellen, a La Roche-Posay termálvíz pedig nyugtatja és védi az irritált bőrt. A különleges, hermetikus csomagolás rendkívüli biztonságot nyújt egy ultra-minimalista készítmény számára: tartósítószer-mentes, parabén-mentes, illatanyagmentes, alkoholmentes, színezékmentes, lanolin-mentes.
Intenzíven és hosszantartóan nyugtatja az érzékeny szemkörnyéket, csökkenti a duzzanatokat és a diszkomfortérzetet.
Amit tapasztaltam
A csomagolás szép, letisztult, ahogy azt már a La Roche-Posay-től megszokhattuk. Egy kis papírdobozban kapjuk, amin a legfőbb tudnivalók szerepelnek. Maga a krém nem a műanyag üvegben, hanem a benne lévő kis tasakban van. Ez azért jó, mert így nem sérülnek az értékes hatóanyagok, nem kerül bele baktérium és elkerülhető a krém későbbi kukacosodása is. Ahogy a leírásban is olvashattátok hermetikusan záródik. A pumpás fejet csak akkor tudjuk lenyomni, ha elcsavarjuk. Egy pumpálásra elég sok mennyiséget kapunk, én ezért kb csak a feléig nyomom le. Maga a krém teljesen fehér színű, nem túl sűrű, de mégis jól teszi a dolgát. 
Ígéretéhez hűen, valóban nyugtat és hidratál. Ha rendszeresen használom esténként akkor esély sincs arra, hogy a szemhéjam kiszáradjon. Reggeli használatra is bátran ajánlom, mert hamar beszívódik, nem hagy zsíros érzetet, így sminkelni is jól lehet rá. Nekem nagyon bevált, az erősebb szárazság eltüntetéséhez ugyan kell két vagy akár három nap, de ez nálam már nagyon jó arány. Az arcom szárazabb részeire is bátran használom. A reggeli hideg idő néha foltokban kiszárítja (az egyébként zsíros) bőrömet, olyankor is ezt a krémet használom helyi kezelésként.

A Toleiane Ultra szemkörnyékápolót a La Roche-Posay-t forgalmazó patikákban tudjátok beszerezni. Az ára elég borsos, 4500 Ft-ba kerül a 20 ml-es kis üvegcse. Érdemes ezért figyelni az akciókat és akkor lecsapni rá.


Ti milyen szemkörnyékápolót használtok? Szerintetek szükséges a szemkörnyéket más kozmetikummal ápolni?

1 megjegyzés

  1. Jelenleg én is ezt használom, itt írtam már róla, ha érdekelne: http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/2015/10/la-roche-posay-termekek-erzekeny.html

    VálaszTörlés