teszt - COSRX BHA Blackhead Power Cream

október 26, 2016

Amióta belevágtam az otthoni kémiai hámlasztásba, azóta már nem is tudom elképzelni, hogy ne használjak valamilyen AHA vagy BHA savas terméket. A legújabb kiszemeltem az első kémiai hámlasztóm krémes verziója lett az egyik kedvenc koreai márkámtól. Ha kíváncsi vagy milyen hatással volt a problémás, zsíros bőrömre, akkor olvass tovább!

Amit ígér
BHA hámlasztó krém Betaine Salicylate-tal és nyugtató összetevőkkel, melyek tisztítják a pórusokat, csökkentik a bőrpírt, javítják a bőr tónusát és textúráját, valamint hihetetlenül sima, ragyogó bőrt eredményeznek.
Amit tapasztaltam
Mint minden COSRX termék, ez is egy egyszerű, fehér papírdobozban érkezett. A hámlasztó hatású krém egy patikai kenőcsre emlékeztető csomagolást kapott, ami fekete csavaros kupakkal záródik. A külső megjelenés abszolút passzol a márka koncepciójához és minimalista stílusához. No, de lássuk mi lapul az alumínium tubusban.

Talán mondanom sem kell, az összetevők csodaszépek, nem találni benne hibát. Az INCI (összetevőlista) első helyén az ázsiai gázló, vagyis gotu kola levelének a nedve található, amely baktériumellenes és sebgyógyító hatású. A krémben található még panthenol és méhviasz, valamint napraforgó- és teafaolaj. Utóbbi ad egy enyhe illatot a krémnek. Az INCI 5. helyén álló Betaine Salicylate-ról se feledkezzünk meg, amely a bőr gyengéd hámlasztásáról gondoskodik, illetve gyulladáscsökkentő hatása is van.
Maga a krém elképesztően sűrű, ezért nyáron nem is tudtam használni, mert megőrültem tőle a nagy melegben. Az őszi/téli hónapokban viszont sokkal inkább elviselhető a nehéz állaga. Vékony rétegben még szépen magába szívja a bőröm, de picit nagyobb mennyiségben már zsíros érzetet és fénylő bőrt hagy maga után. Sűrű állaga ellenére mégis könnyen eloszlatható.
Ha sikerül megbarátkozni a textúrával, akkor más gondunk nem lesz a vele, mert nagyon jó hatással van a bőrre. Én pont egy olyan időszakban kezdtem tesztelni, amikor az állam körül borzasztóan sok és csúnya mitesszer alakult ki. A hatása nem volt érezhető egy nap után, leszámítva az ígért 3 éves babapopsi simaságú arcbőrt. Ahhoz, hogy a pattanásokkal, mitesszerekkel igazán elbánjon több hétre is szükség van! Az én bőröm fokozatosan, hétről hétre tisztult. A gyulladáscsökkentő hatása is jó, de nem igazán kiemelkedő. Nekem a pattanásokra más készítmény jobban bevált.

Én nagyon megszerettem ezt a krémet. A hideg időben biztosan csak ezt fogom használni, tavasszal és nyáron viszont folyékony hámlasztóra fogok váltani. Abszolút egy ígéretéhez hű termék, de ezt is vártam tőle, hiszen a COSRX eddig még nem okozott csalódást. Az 50 ml krémet 20$-ért rendeltem a Jolse webshopból.

Ti használtok kémia hámlasztót? Van bevált BHA hámlasztótok?

7 megjegyzés

  1. Mennyiben másabb ez, mint a folyékony tesója? Csak állagra, vagy hatásában is van különbség?! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez jó kérdés. :D Nehéz megmagyarázni, mert az utóbbi egy évben nagyon furcsa dolgokat produkál a bőröm. A folyékony verzió talán jobban leviszi a gyulladást, de a 'göbös' mitesszerekkel nem bánik el. Utóbbira jobban bevált a krémes formula. Viszont mindkettő nagyon puha, sima bőrfelszínt eredményez.
      Remélem ez kicsit segít. :)

      Törlés
  2. Szia!

    Kérlek, publikálás előtt nézesd át valakivel az írásaidat, mert tele van helyesírási hibával. (Pl. ba-be, ban-ben, ezeket szinte mindig rosszul használod.) Nagyon aranyosak és hasznosak az írásaid, de ez elég zavaró. Sok sikert! Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm az észrevételed, igyekszem még jobban figyelni a helyesírásra.
      Üdv
      Ingrid

      Törlés
  3. Mindig megfogadom, hogy belekezdek a hámlasztásba, aztán persze állandóan elmarad.. valamiért megfogott ez a krém - talán a külseje miatt tetszik annyira :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kb egy évig olvasgattam mire belevágtam, de abszolút nem bántam meg. Elsőre kicsit ijesztő volt, de aztán rájöttem, hogy csak pár dologra kell figyelni és cserébe sokkal szebb bőrképet kapunk. Hajrá, ne halasztgasd. :D

      Törlés