Szemöldök kisokos

április 14, 2017

Emlékszem 6-7 évvel ezelőtt mikor elkezdtem 'megrajzolni' a szemöldököm, ádáz harcot kellett vívnom, hogy találjak egy színben passzoló szemöldökceruzát. Most fordult a kocka és rengeteg különböző szemöldökformázót lehet kapni. No, nem panaszkodni akarok, nagyon is örülök a széles kínálatnak, kezdőknek viszont talán nehéz kiigazodni a sok különböző termék között. Ma  Nekik szeretnék segíteni a választásban. :)

SZEMÖLDÖKSZEDÉS
Erről most nem szeretnék hosszasan írni, de fontosnak tartom, hogy picit szót ejtsek a szemöldökszedésről. Az, hogy csipesszel, gyantával, cérnás módszerrel, kozmetikussal vagy otthon szeditek magatoknak az egyéni választás. A lényeg az, hogy csak azokat a szálakat szedjétek ki, amelyeket feltétlen szükséges. Próbáljátok a természetes formáját és ívét megtartani.

FORMÁZÁS
Ha  formázni szeretnénk a szemöldökünket elsődlegesen azt kell eldönteni, milyen hatást kívánunk elérni. Természetes vagy inkább szabályos, ívelt formát szeretnénk, csak kicsit sötétítenénk a szálakat, a hézagokat akarjuk kitölteni, esetleg több napon át tartó festésre vágyunk? Hát igen, nem mindegy mi a cél! Ha ezekre a kérdésekre megtaláltátok a választ, akkor már sokkal könnyebben tudtok választani a különböző formulájú termékek között. Nézzük is melyiket mire érdemes használni.

Por
A por állagú terméket elsősorban azoknak ajánlanám, akik többnyire elégedettek a szemöldökükkel és csak egy kis igazításra van szükségük. Nagyon szépen ki lehet tölteni a szemöldök hiányos részeit, de figyelni kell a megfelelő árnyalat kiválasztására. A nagyon sötét szemöldökporok túlzott használatával a természetes hatás helyett inkább mesterkélt lesz a végeredmény.

Ceruza
A ceruza talán a legkézenfekvőbb, de sok elvárásnak kell megfeleljen, hogy könnyen és hatékonyan tudjuk használni. Én személy szerint jobban szeretem a puhább, pigmentált és jól satírozható darabokat. Utóbbi szerintem az egyik legfontosabb kritérium, hiszen ha a rajzolt szálakat és széleket nem tudjuk finomítani, akkor teljes katasztrófa lesz a végeredmény. A ceruzákkal könnyű csalni, én picit hangsúlyosabb, íveltebb szemöldököt rajzolok magamnak, mint amilyen az eredeti formája. A legújabb kedvencem a Catrice Slim'Matic Ultra Precíz vízálló szemöldökceruza.

Pomade
A ceruzák mellett a másik nagy kedvencem a pomade, vagyis a zselés, géles termékek, amiket csak ecset segítségével tudunk felvinni. Apropó, ecset, ezzel is érdemes kísérletezni és több félét kipróbálni, mert egy jól megválasztott darabbal sokkal könnyebb a dolgunk. A pomadék általában tartósabbak, sokszor vízállók is. A nagyon vékony és hiányos szemöldököt is szépen lehet vele korrigálni, ügyes technikával szinte teljesen más ívet festhetünk. Én eddig csak a Pupa Eyebrow Definition Crem-et próbáltam, de azt nap, mint nap használom, ezért csak ajánlani tudom.

Tartós szemöldök szinező
Korábban már írtam, hogy a koreaiak elképesztően kreatívak és folyamatosan szuper újdonságokkal rukkolnak elő. Nekik köszönhetően léteznek már eyebrow tint-ek, melyek tartósan színezik meg a szemöldököt. Én az Etude House Tint My Brows (lehúzható maszkra hasonlító) gélt próbáltam. Számomra nem ez volt a tökéletes választás, de biztosan kipróbálom még más márka hasonló termékét. Szuper alternatíva azoknak, akik nem szeretnének minden áldott reggel a szemöldökükkel bajlódni.

Filc
A filcek az üres rések kitöltésére szolgálnak, de a teljes szemöldök is könnyedén formázható vele. Nagyon szép, természetes hatást lehet vele elérni, de én leginkább utolsó lépésként, finomítani szeretem a széleket és a hézagokat.

FIXÁLÁS
Ha sikerült megvalósítanunk a vágyott szemöldököt, akkor már csak arra kell figyelni, hogy az úgy is maradjon! Ezét fontos a szálak fixálása, esetleg (plusz) színezése.

Wax
A szemöldök waxokat elsősorban por állagú termékekhez ajánlják. Ezt érdemes még a festés előtt felvinni, hogy a púder jól beletapadjon.

Szemöldökspirál
Az átlátszó zselék jól fixálják a megfestett szemöldököt. Érdemes olyat választani, aminek egészen kicsi a keféje, mert azzal sokkal könnyebb bánni. Nem kell belőle sokat használni, mert egy kevés is nagyon jól helyén tartja a szálakat. Sok márkánál színezett gélek is kaphatók, ami azért jó, mert egyszerre színezi és fixálja is a szálakat. A nagyon dús, de rakoncátlan szemöldökű lányoknak szerintem szuper választás, akár önmagában is.

Remélem tudtam pár hasznos infóval szolgálni. Ha bármit kifelejtettem vagy nem egészen érthető, kérlek, jelezzétek hozzászólásban. :)

Ti milyen termékkel formázzátok a szemöldökötök?

4 megjegyzés

  1. Én nem is szedem egyáltalán a szemöldököm, mert bár lehetne rajta igazítani, látom, hogy anyai ágon 50 éves korára minden nőnek megritkult, kikopott az alapból sem dús szemöldöke (ilyet örököltem én is) a sok szedéstől. :S
    Egyébként ceruzával és a Maybelline Color Tattoo-val (Permanent Taupe) szoktam formázni, színezni szemöldököm. :)

    VálaszTörlés
  2. A tesómnak régen nagyon dús és vastag volt a szemöldöke, de a 90-es évek csíkszemöldök 'divata' miatt nagyon vékonyra szedte, mert hát az volt a menő. Most meg nem tud normális, szép, természetes formát kialakítani, mert egy csomó helyen már nem nő vissza neki. :/ Vele ellentétben nekem alapból kevés, de elég hosszú szálú a szemöldököm, ezért én is csak szinte a kis pihe szálakat szedem ki és nem is vágok a szálak hosszából, mert akkor nem marad belőle semmi.
    Régen én is kipróbáltam egy matt krémes szemfestéket szemöldök festésre, de nekem nem volt jó a szín. :/

    VálaszTörlés
  3. Kozmetikushoz járok szemöldököt szedetni, így kerülöm el a "túlszedést", és a "csík" szemöldököt. Én színezett szemöldökspirált használok évek óta, szökőévente egyszer ugyan előkerül a szemöldökpor, de sosem sikerül természetes hatást elérnem vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A színezett szemöldökspirál nálam önmagában csak a "no makeup makeup" napokon kerül elő.
      A szemöldökporral szerintem az a legnagyobb baj, hogy nem túl nagy a kínálat (legalábbis drogériás szinten). Másfelől csak akkor igazán szép természetes, ha minimális igazitasra van szükség és inkább csak egy kis hangsúlyt akarunk adni a formának.
      De pont ezért jó, hogy már ilyen sokféle termék van a piacon. :D

      Törlés