glamour napi tippek.

szeptember 29, 2014

A mai bejegyzésben pár ötletet, tippet szeretnék adni Nektek mire érdemes figyelni a Glamour napok alkalmával, hogy ne fölösleges dolgokra költsetek.

 (kép: Egy boltkóros naplója című filmből)

Tervezd meg!
Szerintem nagyon fontos, hogy legyen egy terv a fejünkben. Nézzük át a ruhatárunkat, mi az amire szükségünk van. Szöszös a pulcsid? Vegyél pár újat! Nincs egy elegáns szövetkabátod? Itt az alkalom, hogy olcsóbban beszerezd. Nézelődj mik az új trendek, de csak azok közül válogass, ami jól is áll és illik a stílusodhoz. Én például mindig gyönyörködök a mustársága pulcsikba, de sajnos engem nagyon sápaszt, épp ezért nem is veszem meg. Nyáron nagy divat volt a crop top, de számomra ez már túl sok volt, így nem is vásároltam, hiába nagy divat, ha nem érezném jól magam benne.

Szükséged van rá?
Ezért is fontos az első pontban leírtakat megfogadni, így elkerülhető, hogy az ötödik fehér blúzodat vedd meg. Persze-persze alap darab, de tényleg ennyi kell belőle? Van egy akciós kupon egy szempillaspirálra? Otthon van 4 bontott, miért nem használod el azokat? Attól, hogy valami olcsó nem kell mindent megvenni.

Sorrend
Fontos azt is szem előtt tartani mi az amire nagyobb szükséged van. Inkább most több szépségápolási termékre vágysz? Akkor menj előbb a drogériákba és csak aztán vegyél pár ruhát. Én most mindenképp egy valódi bőrkabátot szeretnék venni, ezért első utam biztosan a Mangoba fog vinni, hiszen ez a legdrágább dolog, amit szeretnék megvenni (mint most már megtudtam bőr termékekre nem vonatkozik a kupon :( ). Ha más sorrendben vásárolnék, lehet nem tudnám megvenni, mert már elköltöttem a keretemet.

Nézelődj online
Sok időt spórolhatsz, ha a webshopok kínálatát végignézed. Én általában a H&M-et és a Mangot csekkolom. Ami megtetszik azt van, hogy le is mentem a telefonomra, hogy a boltban az eladótól tudjak segítséget kérni, hogy merre találom az adott ruhadarabot. Csak megmutatom a képek és kész is.

Rakd félre előtte
Ha időd engedi ne csak online keresgélj, hanem már előtte lévő napon menj be a kiszemelt üzletbe. Próbáld fel, jegyezd meg miből mi a megfelelő méret és a kupon beváltásának napján csak összeszeded a ruhákat és mehetsz is fizetni. Mennyivel egyszerűbb így, hogy nem kell a kigyozó sort végigállnod a próbafülkénél. Vannak üzletek, ahol félre is rakják, de volt már olyan, hogy pont a Glamour napok miatt nem. Érdemes ezt is megkérdezni.

Spórolj!
Hiába a nagy kedvezmények, ha nincs miből megvedd a kiszemelt dolgokat. Érdemes már előtte félretenned, így nem nullázod le magad abban a hónapban. Én általában már augusztus végén nézelődök és félre teszek. Így mindig nagyobb összegért tudok vásárolni anélkül, hogy szűkösen kéne kihúznom a hónap végéig.

Remélem tetszett a bejegyzés és Ti is megfogadjátok őket. Én mindig ezek a szempontok alapján megyek a nagy Glamour napi zsongásra. 

Ti is ki szoktátok használni a kuponokat? Van olyan tipp amit ezek után megfogadtok?

facebook | instagram | bloglovin | weheartit | krémmánia

6 megjegyzés

  1. Jó kis bejegyzés, abszolút hasznos.:) Sokszor terveztem már, hogy úgy megyek el ahogy leírtad, hogy minden szépen végig van gondolva, de még egyszer nem sikerült:$Idén már igyekszem jobban végiggondolni, különösen kitérve a szükség van rá/nincs rá szükség kérdésre.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találod. :) Én már a listámat is összeírtam, hamarosan majd a blogon is látható.

      Törlés
  2. Én általában már jó előre elkezdek spórolni, nem veszek meg egy basic pólót, amikor tudom, később 20%-kal olcsóbban tudom. Habár most pár dolog 'becsúszott' (kizárólag fontos dolgok, de azok is kedvezményesen) és csak abban tudok reménykedni, hogy addigra megjön az ösztöndíjam és/vagy a fizetésem :) Különben most meg leszek lőve o.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nehéz ilyenkor megállnom, hogy ne vegyek meg valamit már előtte. Kizárólag és csak kedvezményes dolgok csúsznak be nálam is. :D
      A spórolás szerintem nagyon fontos. Így később nem fog fájni a szíved valami után, amire már nem volt kereted. Másfelől én olyan városban élek, ahol ruházatilag kb az F&F a legjobb, mert teli van a város kínaival vagy más szintén kínai ruhákat árusító butikokkal. Ja van egy Vögele (ami nem épp az én korosztályom) meg egy Takko (aminek a minősége szerintem nagyon silány). Ezeket figyelembe véve én ilyenkor jól bevásárolok szezonális dolgokból a győri Árkádban, és legközelebb kb csak karácsony előtt megyek.

      Törlés
  3. Szia Ingrid!
    Amint látom, még új vagy a beauty-bloggerinák világában. Én is idén vágtam bele ebbe a hatalmas kalandba, így pontosan átérzem, hogy milyen örömök, bánatok, nehézségek állnak előtted. Ma először jártam nálad, de máris feliratkoztam, mert úgy gondolom, hogy neked a leginkább örömökben lesz részed, hiszen egy ígéretesnek tűnő, igényes bloggal találtam szemben magam.
    Az eddig olvasott bejegyzéseid igazán klasszul sikerültek!
    Sok sikert kívánok a továbbiakban is! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, nagyon szépen köszönöm. El nem tudom mondani, hogy ez most mennyire jól esett. :) Remélem a jövőben is velem tartasz és tudok majd egy-két hasznos dologgal szolgálni a számodra. :)

      Törlés