teszt - Balea koffein sampon.

szeptember 27, 2014

Tudni kell, hogy a fejbőröm nagyon érzékeny, ezért nem tolerál mindenféle sampont, így évek óta a jól bevált Gliss Kur sampont használom. A Balea koffein samponról viszont sok jót olvastam krémmánián, így gondoltam miért ne próbáljam ki, lehet még az etalon Gliss Kurt is kenterbe veri.


Amit ígér
Tartás nélküli és vékony szálú hajra
  • nem tartalmaz szilikont
  • örökletes jellegű hajhullás esetén
  • erősíti a hajat
  • antisztatikus hatású
  • gyengéd, fejbőrt kímélő tenzideket tartalmaz
Sűrűbb és dúsabb haj: A Balea Professional koffeint tartalmazó sampon erősíti és ápolja a gyenge hajgyökereket. A biotin és gránátalma kivonatot tartalmazó receptúra megerősíti a hajszál rostjait, sűrűbb, dúsabb és fényesebb hatást eredményez. Élénkíti a fejbőrt, védi azt a kiszáradástól. Megelőzi az újabb (örökletes jellegű) hajhullást.

Habár a leírásban külön nem szerepel, de a koffein élénkíti a vérellátást, így serkenti a haj növekedését. Ez volt az egyik fő szempont, amiért őt választottam. Továbbá a biotinnak szintén hasonló hatása van a hajra. 
A termékleírás szerint igazából nem a nekem kifejlesztett sampon választottam, mert különösképpen se nem tartás nélküli, se nem vékonyszálú a hajam, sőt szerencsére örökletes hajhullással sem szenvedek. Ami igazán jellemző rám, hogy a fejbőröm érzékeny (mint azt már említettem) és viszonylag gyorsan zsírosodik a hajam. 
Az mindenképp egy jó pont, hogy szilikonmentes. Én már régóta szilikon mentes termékeket használok.
A kiszerelése igazán csajosra sikerült. Egy metálos rózsaszínes, lilás csomagolást adtak neki, jól záródó pattintós kupakkal a végén. Ami engem kicsit zavar, hogy a kupakon áll a termék, így mikor kinyitom egyből csorog kifelé a sampon anélkül, hogy a tubust megnyomnám. Maga a sampon szép gyöngyház fényű és az illata is kellemes.


Amit tapasztaltam
Jól habzik és szépen tisztít, amit nyilván minden sampontól jogosan vár el az ember. Szerencsére irritációt nem vettem észre, használata során nem viszket a fejbőröm, ahogy ezt a leírásban is olvashatjuk. Továbbá, ahogy ígéri tényleg megemelte a hajtövemet az első pár használat után, pedig krémmánián sokan arra panaszkodtak, hogy inkább lelapítja azt. Sajnos pár hét múlva már én sem  érzékeltem ezt a hatást. Hajnövekedést eddig nem vettem észre, pedig már a tubus vége felé járok, de lehet ezt a hatást csak tartós használat mellett fejti ki.
Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy újra ő landol a kosaramban vagy új terméket próbálok ki. Mindenesetre szerintem egy próbát mindenkinek megér, mert az ára elég kedvező, nem irritál és szépen tisztít.

Ti milyen sampont használtok, amitől gyorsabban nő a hajatok? Nektek bevált ez a koffeines sampon?

3 megjegyzés

  1. Én használtam ezt szintén, nem volt rossz, de sok sampon ugyanilyen, ha nem jobb.:) Ha néha csóró vagyok ilyet veszek, de amennyiben nem kell válogatnom akkor biztos nem ez jön velem haza. De külsőre tényleg jól néz ki.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is egy átlagos sampon kedvező áron. Krémmánián viszont tényleg annyi jót olvastam, hogy sokaknak nőtt tőle a haja, mint a bolondgomba... Te tapasztaltál hajnövekedést?

      Törlés
    2. Nem nőtt...Mondjuk nekem semmitől nem nő...:D

      Törlés