folyékony ajakrúzsok harca.

június 03, 2015

Mi az a folyékony ajakrúzs? 
 Szerintem ez egy nagyon klassz formula/termék. Hiszen ötvözi a szájfények applikátorát és a rúzsok tartósságát. Az applikátornak és a folyékony állagnak köszönhetően sokkal egyszerűbben és precízebben tudjuk felvinni. Végeredmények pedig egy rúzs állagát kapjuk. Én imádom és szerencsére többféle finisht is lehet találni a márkák között. 

A mai bejegyzésben versenybe száll a NYX Soft Matte Lip Cream, a Bourjois Rouge Edition Velvet és az új Rouge Edition Aqua Laque, valamint a Manhattan Colour Splash ajaktintája.

Külcsín
A legszebb szerintem a Bourjois két terméke. Szögletes formát kaptak. A Velvet kupakja matt, ahogy a finishe is. Míg az Aqua Laque egy magasfényű kupakkal záródik, ezzel is jelezve a vizes finishét. Szerintem nagyon szépek. Utánunk következik a NYX, aminél szintén a fekete matt kupak jelzi a matt végeredményt. A tubus színe az árnyalattal megegyező, így sajnos nem látjuk mennyi van még benne. Végül pedig a Manhattan marad, ami szintén kerek formájú, az üvege átlátszó, így figyelemmel követhetjük mennyi van még belőle.


Állag
A Borujois Rouge Edition Velvet formulája elképesztő. Könnyű felvinni és szinte pillanatok alatt bársonyosan mattra szárad. Az új Rouge Edition Aqua Laque ahogy a neve is mutatja nagyon vizes hatású. Az idő folyamán viszont az értékes hidratálókat beissza az ajkunk és egy természet fényt hagy maga után. Nem ragad, nem tapad, valóban nagyon egyedi formula. A NYX Soft Matte Lip Creamekről már írtam egy tesztet, így tudhatjátok, hogy nagy kedvencem. A szivacsos ecsettel határozott vonalat húzhatunk, és ahogy a neve is mutatja valóban olyan a formulája mintha egy krémet kennénk az ajkainkra. Szinte azonnal fénytelenné válik. A Manhattan sokkal hígabb, szájfényhez hasonlít. Sajnos azok ragacsosságát is magában hordja. Egy szatén rúzs végeredményt érhetjük el vele.


Tartósság
Itt sajnos az Bourjous Rouge Edition Aqua Laque marad alul a többivel szemben. Nem is igazán a tartósság a gond, hanem, hogy kis pontokba összegyűlik. Ilyet másnál még nem tapasztaltam, mert nem a ráncokba ül meg, hanem a festék színanyaga kis pontokba összpontosul. Nem olyan feltűnő, inkább csak közelről vehető észre, de sajnos engem zavar. Az én színem (03 brun' croyable) elég sötét, a világos, (nude, rózsás) árnyalatoknál lehet, hogy ilyen probléma nincs. A NYX és a Bourjous Rouge Edition Velvet viszont a két legjobb matt ajaktermék, amit eddig próbáltam. Egyik sem szárít, órákon át bírják, az evés ivás meg se kottyan nekik. A Manhattan pedig lerobbanthatatlan. Ha valakinek nem jelent gondot az enyhe ragacsos érzés az imádni fogja. Elképesztően tartós és levakarhatatlan. Olyan szinten megfogja az szám színét, hogy volt, hogy a micellás víz nehezen birkózott meg vele.


Ár
A legkedvezőbb egyértelműen a Manhattan Colour Splash. Ha jól emlékszem 1699 Ft-ért kapható. A NYX Soft Matte Lip Cream 2500 Ft, míg a legdrágább a Bourjois folyékony ajakrúzsai, 3700 Ft-ért vásárolhatók meg.

Ti szeretitek a folyékony ajakrúzsokat? Próbáltátok valamelyiket?

0 megjegyzés