kedvenc ecseteim.

szeptember 07, 2015

Régóta nem esett szó a blogon sminkecsetekről, így épp itt az ideje pótolni a lemaradást. :) Tudni kell rólam, hogy amióta sminkelek megszállottan érdekelnek az ecsetek, mindig kutatok egy-egy olcsó, de jó ecset után. Nincsen hatalmas készletem és méregdrága, ikonikus darabjaim, de én a meglévőkkel is nagyon elégedett vagyok.

Real Tecniques Expert Face brush
Annak idején a Feeluniqeról rendeltem akciósan és azóta is imádom. Teljes áron nem túl olcsó, de megéri a befektetést. Alapozó ecsetem van bőséggel, de ennél jobb nincs. Tömött, a feje nem túl kicsi és nem is túl nagy. Egyenletesen és csíkmentesen lehet vele eloszlatni bármilyen alapozót. Elképesztően puha taklon szálak alkotják, amiből még egyetlen egy sem hullott ki, pedig rendszeresen, hetente vagy kéthetente tisztítom.

AVON kabuki ecset
Régóta szerettem volna már kipróbálni egy kabuki ecsetet és az Avon jóvoltából erre lehetőségem nyílt. Tömött, kecskeszőr szálakból épül, amiről érdemes pár dolgot tudni. Mosáskor nem kell megijedni, ha fekete lé csurog ki és erős szagot áraszt, ez teljesen normális. Száradáskor a szaga elillan és mint minden természetes szőr ecsetre érdemes egy ramofix darabot vagy ecsethálót húzni, hogy a szálak egyenesen álljanak száradás után. Az arcomat nem szúrja, de tény, hogy ez a fajta természetes szőr nem a legpuhább. Más kecskeszőr ecsetemnél is észrevettem már ezt, de megéri belefektetni, hiszen nagyon jól felveszi és leadja a púdert. Egyenletesen oszlatható el az arc felületén és amit a legjobban szeretek benne az az, hogy jobban beletapasztja az alapozóba/primerbe a púderem és tartósabb a sminkem mióta ezt használom. Ez azért már nem kis teljesítmény egy ecsettől.

Dresslink satírozó ecset
Annyian dicsérték a kínai ecseteket, hogy végül én is beadtam a derekam és a Dresslink nevű kínai webshopból én is megrendeltem egy 8 darabos készletet. Őszintén szólva nem vagyok elájulva tőlük. Tény, hogy puhák és tömöttek, de azért hullatják a szőrüket és látszik a precizitás hiánya. Persze ez csak az én szőrszál hasogatásom, nem véletlen, hogy az egyik  mégis helyet kapott a kedvencek között. Ezt a satírozó ecsetet használom nap mint nap a korrektor eldolgozására és olykor a púderrel való fixálásra is.

Real Techniques Contour brush (hasonmás)
Ez az RT hasonmás is a Dresslinkről érkezett. Herczeg Hajni egyik videójában nagyon dicsérte őket ezért is rendeltem meg. Hát meg kell, hogy mondjam a core collectioban található 4 ecset közül egyik sincs meg eredetiben, de a többihez hasonlítva azért én érzem a különbséget. Külsőre is látszik a minőség és a pontosság hiánya és a szálak sem olyan tömöttek, de az eredeti töredék áráért ez még belefér. A conour brush kialakítását nagyon szeretem. Könnyű vele felvinni a bronzert, szépen felveszi és leadja a port. Kontúrozáskor szerintem nagyon fontos, hogy ne legyen éles határvonal, így érhető el az igazán szép, természetes hatás. Ennek pedig eleget is tesz ez az ecset.

Boarline Duo Fiber large ecset
Eredetileg alapozáshoz rendeltem a Make Up Plazától, de arra sajnos nekem túl nagy a feje és a különböző szálhosszúság sem az igazi. Nekem a tömött szőrű ecsetek váltak be alapozásra, ezért próbálkoztam mire is lehetne még felhasználni. Végül laza szerkezetének, puha szálainak és nagy fejének köszönhetően kiválóan bevált a pirosító és kontúr púder határának elsatírozására. Nagyon olcsó és jó minőségű, még soha egyetlen szálat sem hullatott.

Ebelin legyező ecset
Nem egy "must have" darab az biztos, lehet nélküle élni, de én mégis nagyon szeretem. Highlightert viszek fel vele, amit szép egyenletesen oszlat el a járomcsontomon, ezáltal egyenletes fényt ad az arcom legmagasabb pontjának. Ha éppen frissen mosott, akkor akár a szem alá lepotyogott szemfestéket is szépen le tudjuk vele söprögetni.

Body&Soul szemöldök ecset/kefe
Hát igen, talán ez inkább kefe, mint ecset. Számomra elengedhetetlen a mindennapokban. A Müller saját márkás darabja van most a birtokomban amivel a gubancos szemöldök szálakat tudom igazgatni. A szemöldökceruzát nagyon jól lehet vele satírozni a természetes hatás érdekében.

Real Techniques Deluxe Crease brush
Picit nagy a feje, de mégis imádom, hiszen ennél jobb satírozó ecsetem nincs. Lekerekített talkon szálak alkotják, ezért nagyon finom puha. Még a legérzékenyebb szemet sem szúrja. Pufi fejével pedig nagyon jól lehet elmosni a szemhéjpúder széleit.

Jelenleg ezek azok az ecsetek amiket a legtöbbször használok. Vannak köztük már régi, nagy kedvencek amiket nehéz überelni, de biztosan van köztük olyan darab aminek a helyére később még profibbat találok.

Ti milyen ecseteket használtok? Van kedvenc ecset márkátok?

facebook | instagram | bloglovin | magyar blogok | weheartit | pinterest | krémmánia

6 megjegyzés

  1. Én most nagyon rákaptam a Jessup ecsetekre. Sigma hasonmásokat készítenek és baromi jó minőség. De a RT Expert Face Brush-t be szeretném szerezni. Habár több helyen is olvastam, hogy az ebay hasonmások ugyanolyan jók. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezekről a Sigma utánzatokról még nem is hallottam, de most már utána nézek. :)

      Szerintem az expert facet mindenkinek megéri beszerezni. Ha valaki nagyon nem engedheti meg magának akkor persze a hasonmás is jó, de ha van rá keret én inkább azt mondom, hogy az eredetit válassza. Valóban jó minőségűek az utánzatok, de ugyanolyannak nem nevezném. Csak azt sajnálom, hogy ritkán van akció az RT ecsetekre.

      Törlés
  2. Én nagyon megszerettem az Ebayes no name ecseteket, meglepően jók:) De az Avonos kabuki ecset nekem is megvan, én is elégedett vagyok vele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pár hónapja olvastam egy szintén e-bayes ecsetkészletről, amit nagyon dicsértek. Ha jól emlékszem talán 10 db ecset van benne, de mind különböző, nem ilyen egy kaptafa mint a meglévő, amiről írtam. :)

      Törlés
  3. Ecsetmosásról is írj, kíváncsi vagyok mivel éshogyan csinálod.
    Én Zoeva és Bőszecset fan vagyok, de van pár RT ecsetem is, szeretem mindet.
    Bőszecsetet ajánlom, nem drága, nagyon profi és magyar
    http://ecsetshop.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bőszecsetről már olvastam, szintén jó véleményeket, így nem kizárt, hogy teszek majd egy próbát velük. Igazából bőven van olyan "ecsetmárka" amit idővel szeretnék kipróbálni.
      Ecsetmosásól már írtam egyszer egy posztot. Ha a keresőbe beírod, hogy ecsettisztítás vagy lent a címkék között megtalálod, akkor kidobja a bejegyzést. Az ott leírtak most is érvényesek. :)

      Törlés