az éjjeliszekrényem kincsei

október 18, 2016

Immár, több mint két hónapja, hogy párommal összeköltöztünk az első közös otthonunkba. Most már kezdjük igazán megszokni és magunknak érezni a lakás minden zegét-zugát. Habár még jó sok hiányos rész van a lakásban, nem meglepő módon a fürdőszobaszekrényt pillanatok alatt telepakoltam. :D De van pár kozmetikum, amit sokkal jobban szeretem az éjjeliszekrényemen tartani, hogy mindig kéznél legyenek.

Tajti Ildikó Esszenciális Bőrápolás című könyve
Kezdjük a sort egyből a kakukktojással, ami nem más, mint Tajti Ildikó, vagyis Tindigo első könyve. Ha valaki nem ismerné a nevét, ő a Szépségreceptek írója, akitől én magam is nagyon sokat tanultam a bőrápolásól és nem egyszer hivatkoztam már rá a blogon. Ez a könyv egy gyakorlati útmutató a szép, egészséges bőrért, kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos lehet. Számomra egy nagyon jó visszaigazolás volt, hogy igen, jól ápolom a bőröm! Éppen ezért szerintem annak is megéri megvenni a könyvet, aki tudja mit jelent tudatosan ápolni a bőrt, nem ijed meg a kémiai hámlasztás hallatán és tudja minek a rövidítése az INCI. Remek esti olvasmány, gratulálok Ildi és csak így tovább. ;)  A könyvet ITT tudjátok megvásárolni.

A Yamuna nemrég megalkotta a saját, 5 féle ízben elérhető ajakbalzsamát, ami nagyon cuki, picike alumínium tégelyben kapott helyet. Menetesen záródik, így biztosan nem esik baja ha magunkkal visszük, én azonban inkább itthon tartom és figyelek, hogy mindig csak tiszta kézzel nyúljak bele. Az állaga a tégelyben szilárd, de a kéz melegére olajossá válik és ajkamat egy fénylő réteggel vonja be. 5-10 perc után szépen beszívja az ajkam és jól hidratálja azt. Ha nincs kirepedve vagy nagyon extrém módon kiszáradva a szám, akkor remek választás, nagyobb baj esetén viszont egy patikában kikevert krémért nyúlok. Majd' elfelejtettem, az illatuk mennyei!

Yves Rocher Beauté des Mains hosszantartó hatású kézápoló krém
Furcsa, hogy erről a kézkrémről eddig nem írtam még, pedig régóta megvan és nagyon szeretem. Elég gazdag textúrájú krémről van szó, így nem csoda, hogy egy vékony filmszerű, kissé viaszos réteggel vonja be a bőröm. De ne arra a kellemetlen, csúszos érzésre gondoljatok! Jól hidratál az illata erős, de kellemes. Nem csodálom, hogy a márka egyik legnépszerűbb terméke, én is szívesen használom.

Inecto Naturals Coconut ápoló kézkrém
Az YR kézkrém mellett most az Inecto kókuszos kézkrém is helyett kapott. Ezt még nem használom olyan rég óta, hiszen csak nemrég érkezett hozzám a márka jóvoltából. Egyenlőre még tesztelem a csomag tartalmát, de az első benyomásaim abszolút pozitívak a termékekről, de erről majd később. ;) A krém közepesen sűrű, intenzív kókusz illatú. Nálam pont határeset, szerencsére nem émelyítő, így szívesen nyúlok érte. Hamar beszívódik, nem ragacsos és jól hidratál. Két hét használat után nekem nagyon tetszik, de majd a hidegebb időben bebizonyíthatja mit tud kezdeni az extrém száraz kézfejemmel. 
Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor most igazán érdemes Inecto termékeket vásárolni, ugyanis egy NYEREMÉNYJÁTÉKban vehettek részt. Nem kell mást tennetek, mint a hozzátok legközelebb lévő Rossmannban, DM-ben illetve Auchan vagy Tesco hipermarketben vásárolni 2 db terméket a márka kínálatából. Az Inecto honlapján regisztráljatok és a vásárlást igazoló nyugta AP kódját adjátok meg. A legjobb, hogy ezáltal a Budapesti Állatkert lakóit is támogatjátok 150 Ft-tal. :) A fődíj egy Lenovo Yoga Tab3 tablet. Kisorsolnak 1 db 2 fő részére szóló 3nap/2éjszakai pihenési lehetőséget félpanziós ellátással a Hotel Vécsecity kastélyszállóba, 1 db Remington Proluxe hajvasalót, 5 db 10000 Ft értékű Inecto Naturals csomagot és 10 db 2 fő részére szóló belépőt a Budapesti Állatkertbe. A játék egészen november 30-ig tart.

Mindig megfogadom magamnak, hogy nagyobb figyelmet fordítok a testápolásra, mert elég ritkán nyúlok testvajak után, pedig van belőlük bőven. No, de majd most változtatok ezen! Nemrégiben ugyanis ez az elképesztően finom illatú joghurtos testvajat is ajándékul kaptam a Yamunától. Azóta szorgosan kenegetem magam vele lefekvés előtt. Az illata mellett az állaga is tetszik, még annak ellenére is, hogy picit nehezen tudom eloszlatni. A testvaj ugyanakkor mégsem ragad, tapad. Általában ez az egyik ok amiért annyira utálom a testápolókat. Hagy egy kis réteget, de egyáltalán nem kellemetlen. A bőröm illatos és puha utána, szóval lehet még a végén rászokom. :D

Burt's Bees Lemon Butter körömágybőr ápoló krém
Végül, de nem utolsó sorban egy újabb csodát érő kis tégely. A Burt's Bees körömágybőr ápolóról ugyan néha megfeledkezem, de ha nagyon csúnyán kiszárad a körömágybőröm, akkor egyből érte nyúlok. Az esti TV nézés közben a gazdag textúra szépen kifejti a hatását és másnap már sokkal szebb a körmöm körüli finom bőr. Részletesebb leírást ITT találsz!

Remélem tetszett ez a kis betekintés. Én ezeket a termékeket használom közvetlen lefekvés előtt. Ha Nektek is van olyan kozmetikumotok, amit szívesebben tartotok az éjjeliszekrény fiókjában, akkor írjátok meg nekem kommentben. ;)

Ti milyen kozmetikumokat használtok lefekvés előtt? Próbáltátok valamelyiket?

4 megjegyzés

  1. A Yamuna ajakbalzsam nálam is sláger jelenleg (szintén a gránátalmás), az esti lakkozás után pedig előkerül a Burt's Bees terméke (imádom az illatát!).
    Ami nem maradhat ki még nálam, az a lábfej ápolása, amire főleg az Avon Foort Works sarokpuhító balzsamát használom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a lábápolásra is nagyobb figyelmet kéne fordítanom... Jó, hogy mondod. :D Van egy (szintén) Burt's Bees-es lábkrémem, de az valahogy nem jött be. Borzasztóan ragad és ha utána elindulok valamerre a lakásba akkor mindenhol nyomot hagy. :/

      Törlés
  2. Ah, pont egy ilyen poszt nekem is szerepel a bejegyzés ötleteim között ;D A Yamuna ajakvajra nagyon kíváncsi vagyok, valamint a testvajukra is. Tindigo könyvét pedig lehet tényleg érdemes lenne beszereznem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy rugóra jár az agyunk, ezt már többször megfigyeltem. ;)
      Ne tartsalak vissza a poszt megírásától, kíváncsi lennék rá. :) Tindigo könyvét pedig csak ajánlani tudom, no meg mi bloggerek támogassuk egymást.

      Törlés