hajápolási rutinom

október 05, 2016

Úgy veszem észre, hogy nagyon kedvelitek a különböző hajápolási bejegyzéseket, így most igyekszem erre a témakörre is nagyobb figyelmet fordítani. Az igazság az, hogy egy ideje már ugyanazokat a hajápoló készítményeket használom, nem igazán változtattam a hajápolási rutinomon. Persze van, hogy kipróbálok új termékeket, de szinte mindig visszatérek a kedvencekhez. Most ezekről a termékekről szeretnék írni, dacára annak, hogy már szerepeltek a blogon.

Dove Advanced Hair Series Oxygen Moisture sampon
A sampon elég kritikus pont nálam. Ezzel kísérletezek a legtöbbet, de sajnos sokszor még a tubus feléig sem jutok el. Régen nagyon érzékeny volt a fejbőröm, szerencsére ez már mérséklődött, de még most is van olyan sampon, amitől borzasztóan viszket a fejbőröm. A másik nagy problémám pedig a zsírosodás. Sajnos elég hamar zsírosodik a hajam és vannak olyan samponok, amik nem, hogy segítik ezt, hanem inkább fokozzák. Ha mindez nem lenne elég, nagyon hosszú és dús hajam van, amit ugyan szeretek, de sokszor azért ez is gondot tud okozni. Gyakran nehéznek érzem, és szabályosan fáj a fejbőröm a hajam súlya miatt.
No, de most már térjünk a lényegre és ejtsek néhány szót a samponról is. Géles állagú, ami nekem sokkal jobban bejön, mint a krémes verziók. Úgy vettem észre, hogy ez is sokat számít, mert ezek a könnyedebb textúrájú samponok sokkal jobban beváltak, kevésbé zsírosodik tőlük a hajam. Az érzékeny fejbőrömet nem irritálja és a szálakat is elképesztően könnyűvé teszi. Annyira puha és selymes a hajam a sampon használatától, hogy az hihetetlen. Plusz az illata mennyei. Tényleg nagyon imádom, még akár parfümként is el tudnám képzelni. Valóban nagyon szuper terméket alkotott a Dove.

Volt idő, amikor a balzsamot totál feleslegesnek tartottam, de most már rájöttem, hogy nem az, csak jól kell választani. Nagyon sok olyan balzsamot próbáltam, ami szinte semmi pluszt nem tett a hajam állapotához. Se nem fésültem könnyebben, nem volt hidratáltabb vagy épp fényesebb tőle a hajam. Na de az OGX-nek azért én sem tudtam ellenállni. A márka hazai megjelenésekor csak pár termék volt kapható. A samponokat inkább száraz hajra ajánlották, ezért inkább egy balzsamot választottam. És milyen jól tettem! Már maga a krém textúrája is nagyon gazdag, ha kisebb ha nagyobb mennyiséget kentem a hajamra akkor is kifejtette a hatását. Sőt mi több, azonnal, már az öblítéskor érezhető volt a hatása. A hajvégeimet nagyon puhává teszi. Kevésbé gabalyodik össze a hajam, így könnyebben ki tudom fésülni. Finom, puha tapintásúak és kevésbé károsodottak a végek. Elsőre nagyon magasnak tűnik az ára, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jóval nagyobb mennyiséget kapunk, mint általában. Így ár-érték arányban szerintem abszolút kifizetődő, nekem kb fél évig kitartott egy tubus, heti 1-2 használat mellett, pedig nem spóroltam vele. :D

Dove Advanced Hair Series Oxygen Moisture Souffle Treatment habpakolás
A kedvenc pakolásom is a Dovetól van, méghozzá ugyanazon termékcsaládból. Ez a könnyed, légbuborékokkal teli souffle állag nagyon egyedülálló. Én soha nem találkoztam még hasonlóval. Az illat teljesen megegyezik a samponéval, amit imádok, és még pár napig érzem is a hajamon. Ígéretéhez hűen valóban könnyeddé teszi a hajat és megemeli a hajtöveket. Ugyan nekem az utóbbi hatás nem tart olyan sokáig -a súlya miatt-, de a most nagyon divatos bob frizurának szerintem elképesztő tartást adhat. Általában heti 1x használom, sokszor a teljes hajhosszra, de ha épp olyan kedvem van akkor csak balzsamként teszem fel a tarkómtól lefelé. Én mindig zuhanyzás közben mosok hajat, így arra nincs időm, hogy fürdőzacskó alatt fél óráig fent hagyjam. De nincs is erre szükség! Míg a szokásos tisztálkodást és testradírozást elvégzem, addigra ez is szépen kifejti a hatását. A hajam utána puha, fényes és könnyen fésülhető.

Yves Rocher hajregeneráló olaj
Hajmosás előtti pakolásként mindig valamilyen olajat, vagy olajkeveréket viszek fel. Régen sokszor én magam állítottam össze, de egy idő után ellustultam és semmi kedvem nem volt hozzá. Ekkor találtam rá az Yves Rocher hajolajára, ami azóta nagy kedvencem lett. Sőt mi több, nem csak nálam volt hatásos, hanem anyukám száraz, szálkás hajvégeit is szépen rendbe tette. Azóta, már neki is vettem egy flakonnal. :) No de kanyarodjunk vissza a termékhez, amiben jojoba-, babassu- és makadámdióolaj is található, a további összetevőiről ITT írtam részletesebben. Azért szeretem ezt, mert tényleg sokféle természetes olaj található benne és nem szilikon bázisú. Ugyan nekem nincs nagy bajom a szilikonnal, de hajmosás előtti olajpakolásként ezeket preferálom. Az állaga egészen híg, könnyen el lehet oszlatni, és egyszerűen kimosható, nem kell plusz egyszer samponoznom miatta. A hatása nagyon látványos. Ilyenkor aztán extra fényes és lágy a hajam. Már az utánpótlás is megvan!

Elérkeztünk az utolsó nagy kedvencemhez, ami szintén egy ápoló olaj. A másikkal ellentétben ez szilikonos, de ezt egyáltalán nem bánom. Ugyan ez egy többfunkciós olaj én mégis inkább két hajmosás között szeretem bevetni. Ilyenkor kifejezetten jól jön a benne található szilikon, ami egy védő réteggel vonja be a hajvégeimet. Nagyon selymessé, könnyen kifésülhetővé válik a hajam és a szálkás végeket is szépen kordában tartja. A hatása persze nem csak a szilikonnak köszönhető, hiszen ebben is találunk jó pár kiváló növényi olajat. A használata nagyon egyszerű, csak pár pumpálásnyit nyomok a kezembe, amit eloszlatok a hajam alsó részén, aztán már mehetek is. Várni sem kell vele, hiszen szinte azonnal magába szívja a hajam.

Hát ez lett volna az én hajápolási rutinom. Remélem a rendszeres olvasóknak sem volt unalmas ez a poszt. Tudom, hogy egyes termékek már többször is szerepeltek a blogon, de úgy gondoltam igenis megérdemlik, hogy újra szó essen róluk. A részletes tesztet mindenhol linkeltem.

Próbáltátok már valamelyiket? Van hosszú távon bevált hajápolási terméketek?

7 megjegyzés

  1. Szia!

    Nagyjából egy éve elmentem fejbőr és hajdiagnosztikára egy Herbáriába. Ott mondta a hölgy, hogy a samponok nagyon csúnya lerakódást okoztak a fejbőrömön, ettől nem tud lélegezni a fejbőr, és ettől (is) viszket a hajam. Ajánlott egy fejbőrtisztítót a sampon helyett, azóta azt használom, és megszűnt az évek óta (!) tartó viszketés. Kicsit borsos az ára, viszont kevés kell belőle, és sokáig (hónapokig) kitart, nagyon szeretem.

    Érdekesség, hogy a hajam nem visel el más "ápoló" terméket, ha balzsamot teszek rá, vagy hajvégápolót, akkor viszket mint a nyavalya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Megkérdezhetem, hogy mi a neve ennek a samponnak? Nekem régen nagyon viszketett, sokszor véresre vakartam a fejbőröm. :/ Most már csak hajmosást követő harmadik napon ha kicsit viszket, de szerintem az még normálisnak nevezhető.

      Balzsamot vagy pakolást én mindig csak a hajam alsó részére viszek fel, a fejbőrömre sosem. Ha így csinálod akkor is viszket?

      Törlés
    2. Szia!

      Persze, bár nem is igazán sampon, kifejezetten fejbőrtisztítónak írják. erről van szó: http://kremmania.hu/kremek/vital-erbum-detergente-active

      Balzsamot és pakolást én is csak a hajam végére viszek fel, a tövére sosem, de ez nem akadályoz meg abban, hogy viszkessen a fejbőröm. :/

      Törlés
    3. Lehet teszek vele egy próbát. :) Ha már plusz egy nappal ki tudom tolni a hajmosást szárazsampon nélkül, nekem már megérte.

      Törlés
  2. Szia!
    Már korábban is olvastam nálad a Dove hajpakolásáról..kb azóta szeretném megvenni, kipróbálni, de eddig SEHOL nem találtam. Se Dm, se Rossmann, sehol! Te hol veszed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Hűűű, ez furcsa. Rossmannban, DM-ben és Müllerben is kapható, mind a három helyen vásároltam már.

      Törlés
    2. No, akkor kitartó leszek :) hátha...

      Törlés