ajándék ötletek karácsonyra.

december 11, 2014

A hideg futkos a hátamon, amikor valaki azt mondja, hogy azért utálja a karácsonyt mert egy csomó pénzt kell költenie ajándékokra. A magazinok pedig szintén csak méregdrága ajándék ötleteket sorakoztatnak fel. A karácsonynak nem erről kell szólnia. Nem mondom, hogy én még sosem költöttem sokat karácsonyi meglepetésekre, de nem ez a fő cél. Ha anyagi helyzetem nem engedi meg próbálok minél inkább személyre szóló, ugyanakkor olcsó ajándékokat adni. Ha pedig megtehetem szívesen veszek a szeretteimnek drágább, nívósabb ajándékot.
No de elég a morgolódásomból, térjünk a lényegre. :) Most egy olyan listát állítottam össze, ahol olcsóbb és drágább ajándék ötletekkel szeretnék szolgálni férfiaknak és nőknek egyaránt. :) Mind csupa olyan, amit pár ezer forintért is be tudunk szerezni, de ugyanaz a terméktípus luxus minőségben is elérhető (ha erre van igény).


Parfüm
Talán kicsit elcsépelt, de egy jól eltalált illat mindig jó ötlet. :) Ebben az esetben jó ha tudjuk mi a kedvenc illata az illetőnek, vagy melyek azok a jegyek amiket szívesen visel. Egyaránt adhatjuk mindkét nemnek. A karácsonyi időszakban ráadásul sok drogéria viszi le az árakat. A DM-ben nagyon sok 50% kedvezménnyel kapható, a Müller üzletekben pedig ahány ml-es parfümöt veszel annyi % kedvezményt kapsz a pénztárnál. :)


DIY ajándék 
Gyermekkoromban szinte csak saját készítésű ajándékot adtunk a testvéremmel. Egy szép dekoráció vagy tároló remek ajándék lehet. :) Annorshine youtube csatornáján igényes és szép ajándék ötleteket találunk (itt és itt). Mi magunk is készíthetünk testradírt vagy shea vajas habkrémet. A közeljövőben én is szeretnék egy DIY poszttal szolgálni. :)



Kedvenc márka ajándék csomagja
Ilyenkor a drogériák polcait elárasztják a különböző márkák ajándék csomagjai, legyen szó bőrápolásról vagy akár sminktermékekről. A tusfürdő, dezodor párosítást azért gondoljuk meg kinek adjuk, nehogy célzásnak vegye a megajándékozott. Ha pedig nem akarunk egy brand termékeinél leragadni akár magunk is összeválogathatunk egy csomagra valót, amit akár üvegtálba vagy bármilyen tárolóba csomagolva a fa alá tehetjük.

Utalvány
Biztos Ti is jártatok már úgy, hogy nem találták el az ízlésedet. Erre kitűnő megoldás lehet az utalvány akár parfümériákba, de ruházati boltokban is találunk ilyet. Érdemes annak a boltnak az ajándékkártyáját venni, ahol az illető szeret vásárolni, az összeg mennyiségét pedig mi határozhatjuk meg. Lehet ez akár egy könyvesbolt is, hogy maga választhassa ki mi az, amit szeretne elolvasni. Tudom ez nem személyes ajándék, de utolsó pillanatra maradt vásárlás során nagyon is jó ötletnek tűnik. 

Ajándékozz élményt
Nálunk a családban ez egyre népszerűbb. Nem kézzel fogható dolgot, hanem élményt ajándékozunk szeretteinknek. Lehet az akár egy kozmetikai kezelés vagy smink, de egy frizura elkészítésre szóló utalvány az illető fodrászához. A lazulásra/felfrissülésre vágyó partnernek akár egy masszázs vagy kondibérlet (persze ezt inkább csak akkor, ha ez illető rendszeresen edz, nehogy félreértés legyen belőle)

+1 tipp
Nem csak a karácsony előtti időszakban, de az egész év folyamán jó ha írunk egy "ajándék ötletek" listát. Nagy segítséget nyújt az ünnepek előtt, de akár születésnapi ötlet hiánya esetén is jól jön egy ilyen. Amikor anyukám, párom, barátnőm említést tesz, hogy valami úgy tetszik neki vagy vágyik valamire azt gyorsan felírom a telefonomban. Az ünneplés előtt csak végigfutom és kiválasztok egy ajándékot a listáról az alkalomhoz illően. :)

Nektek milyen ötleteitek vannak, amiket egyaránt adhatunk női és férfi szeretteinknek alacsony illetve magasabb árkategóriában?

2 megjegyzés

  1. Nagyon sikerült elmerülnöm Ann Le lakás dekorációs videói között. :D Az a forgó (körömlakk) tároló egyszerűen zseniális! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom. :D Nagyon jó dolgokat csinál én rendszeresen nézem a videóit. Majd olyan gyűrűtartót szeretnék készíteni. :)

      Törlés