teszt - AVON Shine Burst ajakrúzs

november 23, 2016

Talán picit elkéstem ezzel a bejegyzéssel, hiszen a mai poszt középpontjában egy krémes, hidratáló, magasfényű ajaktermék áll. DE, sminkelésbe nincsenek szabályok, így nincs előírás arra, hogy ősszel csak folyékony, matt ajakrúzst lehetne használni. Az AVON Shine Burst valójában szájfény és rúzs 'ötvözete', nem kevés ígérettel, csodaszép csomagolásban. Ha kíváncsiak vagytok, hogy a megnyerő külső valóban ígéretéhez hű belsőt takar, akkor tartsatok velem. ;)

Ami ígér
Az AVON új, kirobbanóan fényes Shine Burst ajakrúzsai úgy ragyognak, mint egy szájfény, úgy fednek, akár egy rúzs, és úgy illatoznak, mint egy zamatos nyári gyümölcs. Az új rúzsok már a külsejükkel is hódítanak, színes metálfényű csomagolásuk már első pillantásra is jókedvet és frissességet sugároz. A megnyerő külső pedig még csábítóbb belsőt rejt. A rúzsok hidratáló formulája szupergyümölcs-kivonatokat tartalmaznak, melyek közül a papaya-kivonat simítja, a kókuszolaj kondicionálja, míg a gránátalma-kivonat hidratálja ajkainkat. Mindemellett a tartós formula ragyogó színt és magas fedést biztosít. Válasszunk a 15 gyümölcsös árnyalat közül kedvünknek megfelelően.
Ajánlott fogyasztói ár: 1 398 Ft
Amit tapasztaltam
A csomagolás szerintem magáért beszél! Nagyon csajos, vékony, metálfényű külsőt kapott. Igen, gyűjti az ujjlenyomatokat, de most komolyan: Ez kit érdekel? :D A 15 árnyalatot 4 részre bontották: nude-okra, rózsaszínekre, vörösekre és lilákra. Én a 4 csoportból 1-1 árnyalatot próbáltam ki (Peach Punch, Rose, Fresh Fuchsia és Strawberry Blush).

A rúzs nagyok kecses, vékony, ennek köszönhetően könnyű vele bánni. A krémes, már-már inkább géles állagra nem lehet panasz, csak úgy siklik az ajkak felszínén. Egy rétegben enyhe színt és magas fényt biztosít, de két rétegben már csodaszép, erős színe van. Ez mind a négy árnyalatra teljes mértékben igaz.
A leírás szerint a hidratálásról többféle gyümölcskivonatok és kókuszolaj gondoskodik, amit csak alátámasztani tudok. A benne lévő hidratáló összetevők puhává teszik az ajkaimat. Felvitelkor a száraz részeket optikailag javítja. Az extrém szárazsággal viszont már nem bánik el, de ez nem is az ő feladata, ezt bízzuk egy jó ajakbalzsamra.
Egy idő után a rúzs elveszti intenzív vizes hatását, de a szín egyenletesen megmarad. Ez nekem kifejezetten tetszett, mert eleinte féltem, hogy majd csúnyán kopik vagy elcsúszik, de abszolút nem. Ami nem igazán kiemelkedő az a tartóssága. Ezen meg se lepődtem, mert a kellemes viseletű, krémes rúzsoknak ez a hátránya. Egy-két óra után eltűnik az ajkakról. 
A színek a besorolás miatt picit becsapósak lehetnek. A rózsaszínek közé tartozó Rose árnyalat rajtam nagyon természetesen mutat, számomra inkább rózsás nude szín. Míg a natúr színek táborát erősítő Peach Punch inkább erős narancsos, barackos árnyalat. Fresh Fuchsia és Strawberry Blush viszont abszolút a csomagolásnak megfelelő színt adja vissza. Igazából ez semmit nem vesz el a rúzsok értékéből, csupán szerettem volna megemlíteni, hogy inkább a színminták alapján döntsetek.

Annak ellenére, hogy sokkal jobban szeretem a szatén vagy matt hatású rúzsokat, nagyon megszeretettem a Shine Burst rúzsokat. Sokszor nyúlok értük egy-egy rohanós reggelen vagy amikor a sok matt rúzs teljesen kiszárítja az ajkaim. Az ígéretét szinte teljes mértékben betartja, szerintem érdemes kipróbálni. AVON tanácsadónőktől vagy online tudjátok megrendelni 1398 Ft-ért.

Ti próbáltátok már? Van kedvenc magasfényű rúzsotok?

2 megjegyzés

  1. Színmintákat szívesen láttam volna. :)
    A Rose nekem is megvan, jó kis hétköznapi árnyalat, amolyan my lips but better.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítettem képet színmintákról is, de nem voltam velük elégedett. Sem a színét, sem a vizes fényét nem adta vissza a kép, ezért inkább nem töltöttem fel. :/

      Törlés