TESZT - L'Oréal Paris Pure-Clay Mask Detox & Brighten Treatment Mask

július 09, 2017

Nem igazán szoktam L'Oréal arcápolókat használni, de a  Pure-Clay maszkok körül olyan hatalmas volt a felhajtás, hogy kíváncsi lettem, valóban annyira jók-e, mint ahogy azt mondják. A mai bejegyzésben ennek jártam utána, ha kíváncsiak vagytok a tapasztalataimra és szeretnétek mindent megtudni a Detox változatról, akkor maradjatok velem!

Amit ígér
A L'Oreal Paris Pure-Clay Mask Detox & Brighten Treatment Mask egy felturbózott, tiszta agyagmaszk a faszén előnyeivel és erejével, mely méregteleníti és ragyogóvá teszi a bőrt csupán 10 perc alatt. Gyengéd de erős formulája luxus élményt nyújt, amíg az erős, tiszta agyag és faszén mágnesként vonzza magához a mély szennyeződéseket és tisztítja a pórusokat. Ez a krémes és nem szárító formula tisztítja, bársonyossá és kiegyensúlyozottá teszi a bőrt. Kezeli a fáradt, megfakult bőrt és tisztává, egyenletessé, ragyogóvá teszi azt. Több használat után tisztít és méregtelenít.
KM

Amit tapasztaltam
A csomagolás minőségi, a masszív üvegtégely papírdobozban kapható. A kupakot lecsavarva egy műanyag réteg is védi a maszkot, de sajnos nem jár hozzá spatula. Aki régóta olvas, az tudja, hogy nem igazán szeretem a tégelyes kiszerelést, hiszen a termékbe így könnyebben megtelepednek és elszaporodnak a baktériumok. A pakolást ezért általában ecsettel viszem fel, így nem kell belenyúlnom a tégelybe. Az illata közepesen erős, parfümös jellegű.

Az összetevőlista egész szép. Három agyféle gondoskodik a felesleges faggyú felszívásáról: a Kaolin és Montmorillonite az összetevőlista elején szerepel, míg a Moroccan Lava Clay már kisebb mennyiségben található meg a maszkban. Felszívó hatással rendelkezik még a Charcoal Powder vagyis a szénpor. Továbbá található benne egy  lipidféle (Lecithin), valamint pár hidratáló, vízmegkötő, bőrjavító hatású összetevő. Az illatanyag a lista végén kapott helyet, de irritáló hatású alkohol egyáltalán nincs benne.

A krém nagyon lágy, bársonyos hatású és könnyen kenhető. Az ígért 5-10 perc épp elegendő, hogy teljesen megszáradjon az arcon és felszívja a felesleges faggyút. Egy-egy alkalommal helyenként csípi az arcomat, de általában nem okoz semmilyen irritációt. Lemosni picit nehéz, de ez szinte az összes agyagos maszkra jellemző. A nagyját langyos vízzel szoktam leöblíteni, majd a maradékot egy benedvesített arctörlő kendővel mosom le. A bőröm a használata után nagyon selymes, puha, nem húzódik, az arcom matt hatású és a pórusaim is tisztábbak valamennyivel.

Összességében szívesen használom, hatásos termék. A drogériákban 3699 Ft-ért tudjátok megvásárolni az 50 ml-es tégelyt. A teljes ára szerintem picit drága, de érdemes figyelni az akciós újságokat, mert elég sokszor van rá kedvezmény.

Ti próbáltátok már? Van kedvenc agyagos maszkotok?

0 megjegyzés