a legjobb arcmaszk, amit valaha próbáltam.

december 08, 2014


Azt hiszem a cím magáért beszél. :) Imádom a Himalaya Herbals neem maszkját, egy igazi csoda. Már szerepelt a júliusi kedvenceim között, de igazából szinte az összes hónap kedvencei között ott lehetne. Állandó része az arcápolási rutinomnak és valószínű, hogy az is marad. :)

Amit ígér
"Mélytisztító arcpakolás, mely szabályozza a faggyútermelődést és kitisztítja az eltömődött pórusokat. Használatával megelőzhető a pattanások kialakulása."
Nagyon szép INCI-je van és aki esetleg nem tudná natúr termékről van szó. :)

Amit tapasztaltam
A tubusból könnyen kinyomható ez a közepesen sűrű, sötétzöld krém. Elég erőteljes gyógynövényes illata van, de engem egyáltalán nem zavar. Felvitelkor már érezhető egy enyhe égető, csípő érzés. Ettől ne ijedjetek meg, krémmánián is sokan írták, de ettől függetlenül nem irritál. Persze mint minden új terméket érdemes tesztelni a csuklónkon, hogy nem okoz-e irritációt. Ha ilyenkor lemosás után nem pirosodik ki a bőr, nem éreztek utána csípő, égető vagy viszkető érzést bátran vigyétek fel az arcotokra is. Ez az érzés egyébként pár perc alatt megszűnik, 15-20 perc alatt pedig az egész maszk megszárad. A színe kivilágosodik és a felszínén apró, sötétebb foltok keletkeznek. Ez nem más mint a maszk tetejére kiült faggyú, amit kiszív a bőrből. Tehát itt tényleg látható a maszk hatása. A lemosás már nem egyszerű feladat. Én egy ebelin szivacsot szoktam bevizezni és ezzel szedem le a maszkot. Amit pedig utána a tükörben látok az maga a csoda. Kevesebb mitesszer, zártabb pórusok és mindemellé pihe-puha bőr társul. Én hetente legalább egyszer, de van, hogy kétszer is felkenem, ha időm engedi. Utána nem húzódik a bőröm, nem igényel hidratálást sem. A gyulladást és pirosságot is szépen csökkenti, de a pattanások megjelenését (nekem) nem.
És ez még nem minden. Ha kijön az arcomon egy nagyobb gyulladt pattanás, ami sehogy sem akar eltűnni akkor helyileg is felviszem egy fültisztító pálcika segítségével. Ilyenkor akár egy óráig is fennhagyom és másnapra szinte hűlt helye sincs a csúnyaságnak. Müller, Rossmann és a DM polcain egyaránt megtalálható. 75 ml-es kiszerelésű és 1400 Ft körül kapható.

(felvitelkor sötétzöld színű)
(száradás után világossá válik, a kiszívott faggyú helyén pedig sötét foltok láthatók)

Ti próbáltatok már ezt a csodamaszkot? Milyen pakolás vált be Nektek hosszú távon is?

facebook | instagram | bloglovin | magyar blogok | weheartit | krémmánia

0 megjegyzés