5+1 tipp fonáshoz.

január 21, 2016

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a különböző hajfonatok. Elképesztő mennyiségű fotókat és videókat találunk az interneten, amik alapján könnyen elsajátíthatjuk a különböző technikákat. De mielőtt még belevágnánk a 'nagy melóba', érdemes egy-két dologra odafigyelni. Mindegy hogy francia, holland vagy csavart fonást készítünk, ezek a tippek mindig hasznosíthatók. :)

Gyakorolj másokon!
Ahhoz, hogy egy-egy új fonást meg tudj csinálni magadnak, érdemes először valakin kipróbálni. Én általában tesómon vagy barátnőmön kísérletezek, ilyenkor könnyebben rájövök, hogyan tudom szorosabban hozzáfogni a tincseket a fonathoz. Halszálka copfot sokáig nem tudtam csinálni, mert teljesen szétcsúszott. Nővéremnek 2x befontam a haját, harmadjára pedig már magamnak is sikerült. Ma pedig már megy, mint a karikacsapás. :)

Ne fésülködj!
Tudom, hogy kicsit furcsán hangzik, de nekem nagyon bevált. Kicsit az ujjaimmal átfésülöm a szálakat és már neki is állok a műveletnek. Ha kifésülöd a hajad sokkal nehezebb megfogni a szálakat, mert szétcsúszik.

Légy tisztában a típusokkal!
Ha nem érted mit miért kell csinálni, sosem fog jól menni. Egy alap hármas fonásnak is két variációja van. A sima és a fordított. A kettő között csupán annyi a különbség, hogy az oldalsó szálakat hova teszed. A standard -jobb oldali kép- fonásnál mindig oldalról veszed a tincset és a középső fölé rakod. A fordítottnál -bal oldali kép- a külső tincseket mindig a középső alá kell helyezni, így a 'kalács' iránya is változik. Ez az alapja a francia és holland fonásnak is és ugyanígy van ez a halszálkánál is....

Nézz videókat!
A legtöbb fonást én is videók alapján tanultam meg. Most már sok mindenre fotók alapján is rájövök, de ehhez azért idő kell. Továbbá ne csak egy vlogger videóit kövesd, mert van, hogy bizonyos csavarásokat másképp is lehet. A holland halszálkát először én sem értettem meg, de találtam egy másik videót, ahol a lány egész másképp vette a tincseket és azzal a módszerrel már nekem is sikerült.

Gyakorlat teszi a mestert!
Ez itt sincs másként. Minél többet csinálod, annál jobban fog menni. Most már pikk-pakk megvagyok egy bonyolultabb fonással is, de a kezdetekben sok időt eltöltöttem azzal, hogy rájöjjek mikor hogyan tartsam a kezem és miként vegyem hozzá a szálakat.

+1 Volumen
Plusz egy fontos lépés. Ahhoz, hogy szép dús legyen a fonatod érdemes minél szorosabban fogni a tincseket, így a fonás sokkal tömöttebb lesz. Több időt igényel, de megéri, mert látványos a különbség. Plusz további volumen érdekében érdemes széthúzni kicsit a szálakat, ezzel szép, dús hatást keltve. :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés és tudtam újat mondani. Ha bármi kérdésed van, vagy nem világos valami bátran kérdezz. :)

Ti szerettek fonni? Van bevált trükkötök?

4 megjegyzés

  1. Inkább szeretnék fonni, mint szeretek fonni :] Lépcsőzetesre van vágva a hajam, így állandóan szöknek a tincsek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igaz. :/ Nekem egyenesre van vágva a vége, már el is feledkeztem milyen amikor kikandikálnak a szálak. Bár egy jó hajlakk meg pár hullámcsat azon is segíthet. ;)

      Törlés
  2. Mindig annyira irigykedve nézem a hajad! Régen a halszálka fonást (oldalra fonva) sokat alkalmaztam, de annyira kevés hajam van (én nem tudom, még az az eddigi kicsi is kihullott?!), hogy nem mutatnak szépen a fonatok :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, köszönöm. :)
      Pedig a halszálka az ami a legjobban mutat a kevés hajú lányoknak is. Ha picit széthúzod a szálakat optikailag szép dúsabbnak hat. Sokat van összekötve a hajad? Ha folyton szoros copfba van, akkor a hajhagymák nem bírják a terhelést és kihullanak a szálak. :/

      Törlés