kívánságlista - high-end arcápolók

január 17, 2016

Az évet egy igen csak borsos árú kívánságlistával indítom. Elsősorban inkább a kedvező árú, de hatékony bőrápolási termékeket mutatom be Nektek. Szerintem erre sokkal nagyobb az érdeklődés, hiszen kevesen tehetjük meg, hogy high-end termékekkel töltsük fel a fürdőszoba polcot. Nálam a lélektani határ 5-7000 Ft körül mozog, nehezen adok ki akár több mint 10000 Ft-ot egyetlen kozmetikumra.
Ha mégis így döntünk, joggal várhatjuk el, hogy a termék azt nyújtsa amit ígér, és ne azt mondjuk, hogy erre a 2000 Ft-os sminklemosóm/hidratálóm is képes. Sajnos azonban nagyon kevés információt lehet róluk olvasni, éppen ezért szeretném, hogy időközönként felbukkanjon egy-egy high-end kence, azok számára akik inkább kevés, de magas minőségű termékek mellet teszik le a voksukat. Most összegyűjtöttem azokat a luxus arcápolókat, amiket szívesen kipróbálnék, remélem sikerül majd legalább egyet-kettőt beszereznem. :)

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
A Clinique volt a világ első hipo-allergén márkája. A cég úgy döntött, hogy az összes termékéből elhagyja a fő irritáló összetevőt: az illatanyagot. Ezzel hatalmas változást hoztak a szépségiparba és az érzékeny bőrűek számára. A bőrgyógyászok által kifejlesztett termékek nagyon komoly allergia teszten mennek át, ha csak egyetlen egy esetben irritációt okoz a krém egyből újrakezdik a fejlesztést és kiküszöbölik a problémát. Ez azért nem semmi!
Az én kíváncsiságomat leginkább a Take the day off tisztitó balzsam keltette fel. Szerintem az arcápolás egyik nagyon fontos része a sminklemosás és arctisztítás. Ezzel a balzsammal nagyon gyengéden, mégis gyorsan távolíthatjuk el a sminket és a szennyeződéseket. Könnyed masszírozó mozdulatokkal maradéktalanul eltávolít minden szennyeződést, legalábbis a külföldi bloggerek erről számolnak be. A termék itthon sajnos nem kapható. 125 ml 22 Ł-ba kerül a Feeluniqueon, az Iparfümérián 7990 Ft-ért tudjátok megvásárolni.

Nuxe Nuxellence Éclat bőrfiatalító és ragyogásfokozó anti-aging fluid
A Nuxe-szel már régóta szimpatizálok, de sajnos még mindig csak egy terméküket tudtam kipróbálni. Az egyik legnépszerűbb francia márka 2014. szeptember óta Magyarországon is elérhetővé vált a forgalmazó patikákban. Szerencsére már felfedeztem a győri gyógyszertárat, ahol kaphatók a termékek, így ha legközelebb arra járok biztosan vásárolok valamit.
Az egyik kiszemeltem a francia patikában legtöbbet eladott anti-aging szérum. Ígérete szerint feltölti a bőrt, kisimítja a ráncokat és szarkalábakat, második bőr textúrát kölcsönöz a bőrnek, azonnali ragyogást és egészséges megjelenést biztosítva. Az 50 ml készítmény 11900 Ft-ba kerül, de tudomásom szerint mintát is kérhetünk, így mielőtt tetemes összeget kiadnánk érte tesztelni tudjuk a hatását.

Omorovicza Termál Tisztító Balzsam
Az Omorvicza termál tisztító balzsam nagyon hasonlít a Clinique termékére. Legelőször Estée Lalonde youtube videójában figyeltem fel rá, ahol szemet szúrt a terméken lévő magyar leírás. Egyből rákerestem és kiderült, hogy egy magyar luxus márkáról van szó. Sajátossága, hogy ásványi anyagokban gazdag hévízi termálvizet használnak, ami sokkal jobban felszívódik a bőrbe egy speciális technológiának köszönhetően. A márkával kapcsolatban egyetlen negatív észrevételem van. A weboldaluk több nyelven is elérhető, de a magyar oldalon a termékek ára euróban van feltüntetve, illetve  a bemutató videók is csak angolul érhetők el. Engem ez egy kicsit elszomorít, hiszen mégis csak egy magyar márkáról van szó. Értem én, hogy külföldön sokkal nagyobb az érdeklődés a termékek iránt és számukra elérhetőbb a márka, de azért mégis.... Vagy csak én gondolom így?
A balzsam ígérete szerint nem csak hogy az iszapnak köszönhetően mélyen tisztítja a pórusokat, hanem méregtelenít, hidratál és nyugtatja a bőrt. Ez a négyes hatás érdekel a leginkább, hogy valóban ennyire jó-e? Jojoba- édesmandula- és sárgabarack magjából előállított olaj, méhviasz és E-vitamin segít mindezek végrehajtásában. A terméke 50 ml-es és 65 €-ba kerül.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate
2015 év vége felé robbant a hír, hogy a népszerű amerikai márka itthon is elérhetővé válik. A Kiehl's 1851-ben alapult New Yorkban, a termékeiket eleinte patikákban, ma már márkaboltokban forgalmazzák. Magyarországon a budapesti West Endben nyitották meg első üzletüket. Remélem később az ország többi városában is megnyitják kapuikat vagy legalább egy webshop keretein belül elérhetővé válik a fővárostól távol élők számára is. Természetes, növényi alapú, hatóanyagokban gazdag, nagyon sok illatanyag mentes terméket forgalmaz a brand.
A Midnight Recovery Concentrate segíti a bőr természetes éjszakai önjavító folyamatait, regenerálja, javítja, simítja azt. 99,8%-ban természetes eredetű összetevőkből készül, melyben találunk jojoba- és ligetszépeolajat, uborka és kurkuma kivonatot valamint E-vitamint is, hogy csak párat említsek. 

Nuxe Réve De Miel ajakbalzsam
A lista kakukktojása a Nuxe ajakbalzsam, ami 2790 Ft-ba kerül. Ajakbalzsamhoz képest persze ez sem olcsó, bár kérdés, hogy van akinek megér ennyi pénzt egy jó ajakápoló? Az én ajkaim szinte állandóan szárazak, folyamatosan figyelnem kell rá, de sokszor ez sem elég. A repedezett vagy extrém cserepes ajkakkal nem könnyű elbánni, nekem sokszor 2-3 napba telik még egy jó ajakír mellett is. A 15 grammos tégelyben lévő körömvirág, rózsafa kivonat, méhviasz és szójalecitin táplálja a bőrt és pótolja a lipideket, az allantoin, az édesmandulaolaj és a sheavaj nyugtatja, a méz-származékok pedig helyreállítják a bőr védőrétegét. Ezért is került fel ez a kis csodaként kiáltott ajakbalzsam a listámra. Ha ez még nem lenne elég ráadásul még matt finishű.

Kiehl's Creamy Eye Treatment avokádóval
Végül egy szemkörnyék ápoló szerepel a listán (szintén a Kiehl's-től) Sheavaj, avokádó- és ricinusolaj, valamint A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően hidratálja az érzékeny szemkörnyéket. Az állaga az elmondások alapján elég gazdag, sűrű krém, de az én extrém száraz szemhéjamnak pont erre lenne szüksége esténként. Számos külföldi youtuber ódákat zengett róla, éppen ezért is lennék olyan kíváncsi rá. Vajon csak a hype nagy körülötte vagy valóban egy ennyire klassz krémről van szó? A 14 ml-es változatát 12500 Ft-ért lehet megvásárolni.

Szoktatok high-end termékeket vásárolni? Volt olyan, ami valóban nyújtotta azt a bizonyos luxus érzetet?

2 megjegyzés

  1. "Ha mégis így döntünk, joggal várhatjuk el, hogy a termék azt nyújtsa amit ígér, és ne azt mondjuk, hogy erre a 2000 Ft-os sminklemosóm/hidratálóm is képes."

    IGEN! IGEN! IGEN!
    Most sminkes példát mondok, de én éreztem amgam hülyének, hogy a 15ezres palettákkal nem vagyok megelégedve tökéletesen, mert porol vagy hullik a csillám. Kat Von D és UD. Ne poroljon! Egyszerűen az én lelkivilágomba nem fér bele, hogy porol egy 15ezres paletta. Grrr...

    A Clinique nem használ parfümöt, de sok cuccukban ott az alkohol, és sokban igen előkelő helyen. Azért rá kell pillantani, mert a reklámjuk túlzás, krémmánián egy csómóan panaszkodtak rá, hogy ekcémát vagy pirosságot okokzott. Nekem mondjuk egyik készítmányükkel sem volt bajom eddig. Ezt a lemosót pedig milyen régóta nézegetem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs nagy tapasztalatom a Clinique termékekkel, de márkától függetlenül mindig csekkolni kell az INCI-t. Az utóbbi időben én több olyan koreai termékkel is találkoztam aminek már a második helyén szerepelt a denat. alkohol. Pedig a koreai termékek híresek arról, hogy sokkal szebb összetevőkkel dolgoznak (ami igaz is), de itt is és a natúr, hipoallergén stb márkáknál sem szabad megfeledkezni az összetevőkről. :)

      Törlés